Hommaforum Testi

HOMMAN UUTISHUONE => Uutiset ja media => Pohjoismaat => Topic started by: rähmis on 18.07.2009, 01:21:23

Title: 2009-07-17 Norja: Tuulahduksia Oslon etnokeittiöistä
Post by: rähmis on 18.07.2009, 01:21:23
Taannoinen Halmstadin pizzakatselmus (http://hommaforum.org/index.php/topic,9447.msg149634.html#msg149634) Ruotsissa ei tunnu enää missään, kun Oslon ruokapaikkoja pistettiin paremmusjärjestykseen.

Poliisin ja elintarvikeviraston tehoisku muutamassa korttelissa tuotti tulosta Oslon Akerselvassa. 21 ratsatusta anniskelupaikasta 17 pistettiin välittömästi kiinni, koska ne elintarvikeviraston Inger-Marie Øymon mukaan muodostivat vakavan terveysriskin. Osa on jo avannut ovensa uudelleen, mutta Metin Senterin, Azadi nuorisokerhon ja Malbandi Chwar Chiran oven taakse ei tarvitse vaivautua kolkuttelemaan vähään aikaan. Viiden ravintolan vuokrasopimus sanottiin irti kiinteistön omistajien toimesta heti.

Leimallista näille ravintoloille oli se, että useimmat niistä olivat suljettuja maahanmuuttajakerhoja tai salakapakoita, jotka tarjoavat ruokaa ja juomaa kellon ympäri kenelle hyvänsä.

Kanafileitä sulassa sovussa tiskialtaassa likaisen tiskirätin kanssa, rottia keittiössä, ruokavarasto huoneessa jossa on avoviemäri, epämääräisiä lihapaloja saastaisessa pakastealtaassa. Vesi nousisi kielelle, ellen olisi kasvissyöjä.

Ruoan ja juoman lisäksi monet paikoista välittivät myös salakuljetettua tavaraa, mm savukkeita. Poliisin mukaan kapakat ovat rikollisia logistiikkakeskuksia ja laittomien maahanmuuttajien kokoontumispaikkoja, joissa huumeita välitetään avoimesti.

12 paikasta löytyi salakuljetettua apetta ja muuta mukavaa. Suurimmat takavarikot olivat 47.000 savuketta ja 800 kiloa lihaa. Hasista, amfetamiinia, heroiinia ja erinäisiä pillereitä tarttui myös poliisin haaviin, kuin myös 10 henkilöä joiden oleskelulupa oli umpetunut tai turvapaikka-anomus hylätty, plus yksi vastikään maahan tullut algerialainen, jolla oli puoli kiloa pilveä annospakattuna ja 200.000 kruunua käteistä päällä.

Metin Senterin ravintolapäällikkö Nizar Namo Kojar sanoo poliisin puhuvan potaskaa. Heidän lihansa on peräisin Gildestä (paikallinen HK), salakuljetetut tupakat jonkun työntekijän, eikä ruokavarasto ole kellarissa. Eikä ravintola voi ottaa vastuuta pitkin poikin pöytiä lojuvista asiakkaiden huimausainesta.

Myös Azadi nuorisokerholla ja Malbandi Chwar Chirassa ihmeteltiin poliisin toimia, jossa kieltämättä haiskahtaa etninen profilointi. Rottia kuulema on joka paikassa muutenkin Norjassa.

Verdens Gang (http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=563588)
Title: Vs: 2009-07-17 Norja: Tuulahduksia Oslon etnokeittiöistä
Post by: requiem on 18.07.2009, 01:32:27
Hyvä ruoka, parempi mieli.
Title: Vs: 2009-07-17 Norja: Tuulahduksia Oslon etnokeittiöistä
Post by: Marjapussi on 18.07.2009, 02:02:41
Näyttää siltä, että Norjan poliisi ja terveysviranomaiset ovat rasisteja. Etnoravintoloissahan on aina maittava ruoka ja puhdasta. Rotathan kuuluvat useissa maissa normaaliin ruokalistaan. Lisäksi näissä ruokapaikoissa on mitä ilmeisemmin korkea moraali, sillä artikkelissa ei puhuta mitään laittomasta alkoholista.
Title: Vs: 2009-07-17 Norja: Tuulahduksia Oslon etnokeittiöistä
Post by: ajuha on 18.07.2009, 03:50:10
asuin muinoin venäjällä, kolmisen vuotta, suomeen palatessani ihmettelin käsienpesu hysteriaa, kaikki tutut, jotka olivat alle kolmen metrin säteellä, pesivät käsiään, nykyään olen ihan sujut käsiään pesevien kanssa, saattaahan olla ,että huonon pyyhkäisyn jälkeen, joudun pesemään vasurini.
Title: Vs: 2009-07-17 Norja: Tuulahduksia Oslon etnokeittiöistä
Post by: pelle12 on 18.07.2009, 08:52:13
Käsienpesu on ihan kannatettava tapa. Paras tapa ehkäistä sikainfluenssaa.
Title: Vs: 2009-07-17 Norja: Tuulahduksia Oslon etnokeittiöistä
Post by: mikanter on 18.07.2009, 09:24:30
Kuten Salongin puolella pyörivästä ketjusta "Monikulttuurisuuden parhaat puolet" ilmenee, moni nuivakin näkee Suomen monipuolistuneen ruokakulttuurin plusmerkkisenä ilmiönä. Niin teen pääsääntöisesti itsekin. Rakastan erityiseti kiinalaista safkaa. (Uutterat kiinalaiset tai ylipäätään itäaasialaiset mamut eivät muutenkaan kuulu omalle inhokkilistalleni.) Mutta kiinalaisista ravintoloistakin paljastuu säännöllisin väliajoin milloin orjatyövoiman käyttöä, milloin erilaisia hygienialaiminlyöntejä. Täällä Turussa eräs keskeisellä paikalla sijaitseva kiinalaisravintola kärähti muutama vuosi sitten salaattitykötarpeiden dyykkaamisesta roskiksesta. Ranskan televisio näytti noin vuosi sitten ohjelman, jossa terveystarkastajat ratsasivat Pariisin kiinalaisravintoloita ja tulokset olivat paikkapaikoin todella hirveitä. Tällaiset yksityistapaukset vievät varsin tehokkaasti kaiken gastronomisen seikkailunhalun - ainakin joksikin aikaa.   
Title: Vs: 2009-07-17 Norja: Tuulahduksia Oslon etnokeittiöistä
Post by: Nikopol on 18.07.2009, 11:58:25
QuoteRottia kuulema on joka paikassa muutenkin Norjassa.

Kovia ovat sikiämään, leviämään ja likaamaan asuinympäristönsä. Vähän niin kuin torakat. Niitäkin on jo joka pohjoismaassa enemmän kuin ennen. Ja lisää tulee.
Title: Vs: 2009-07-17 Norja: Tuulahduksia Oslon etnokeittiöistä
Post by: Huolestunut Kansalainen on 18.07.2009, 12:04:38
Mikähän mahtaa olla tilanne kotimaamme etnokeittiöissä? Itse olen jo pitkään suhtautunut varauksella kyseisten paikkojen hygieniaan nähtyäni mm. luinka lihaa pakastetaan useaan otteeseen. Pientähän tuo tietysti on avoviemäreiden ja rottien rinnalla. :)
Title: Vs: 2009-07-17 Norja: Tuulahduksia Oslon etnokeittiöistä
Post by: Kantoraketti on 18.07.2009, 12:52:07
Itse olen nuorempana toimittanut tavaraa mm. ravintoloihin, ja voisi sanoa että hajonta on suuri. Paskaisia ja epämääräisiä keittöitä kun on niin han-suomalaisten kuin etnojen ravintoloissa. Toki voi sanoa että etnoilla ravintola oli jo astetta paskaisempi, ja pahimpia näyttivät olevan kiinalaisravintolat. Mutta sellaisen karkean yleistyksen itse aikanaan tein, että mitä pitkäikäisempi ravintola, sitä varmemmin keittö on ihan ok kunnossa. Sitten kun on näitä ravintoloita jotka vaihtavat nimeään joka toinen kuukausi, tai henkilökunta vaihtuu vähän väliä, niistä tiesi että keittö on siinä kunnossa että sai henkeä pidätellä kun sinne asteli.
Title: Vs: 2009-07-17 Norja: Tuulahduksia Oslon etnokeittiöistä
Post by: Nikopol on 18.07.2009, 13:12:06
Paljon (syystäkin) parjatuissa kansainvälisissä ketjupikaruokaloissa on se hyvä puoli että hygienia ja kylmäketju ovat kunnossa ja paikat puhtaina - jos siis työnjohto hoitaa hommansa ja paljon halvemman työvoiman maihin luodut proseduurit pystytään soveltamaan.
Title: Vs: 2009-07-17 Norja: Tuulahduksia Oslon etnokeittiöistä
Post by: Lemmy on 18.07.2009, 13:41:00
Paitsi milloin henkilökunta menee pulikoimaan rasvatiskiin...
Title: Vs: 2009-07-17 Norja: Tuulahduksia Oslon etnokeittiöistä
Post by: klonkku on 19.07.2009, 14:50:32
Juu meni kyllä ähly paikat boikottiin suomessa, jos norja sekä ruotsissa niin varmasti suomessaki sama ongelma.
Title: Vs: 2009-07-17 Norja: Tuulahduksia Oslon etnokeittiöistä
Post by: nabla on 20.07.2009, 18:48:31
Porijazzien jazzkadulla älysin että mitä se suomen tarvitsema osaaminen on.
Sen täytyy tarkoittaa rihkaman ja roskaruoan(jonka syömistä lääkärit neuvovat välttämään ja ruottin ja norjan viranomaiset kieltävät..)  myyntiä.

Tuon alan osaaminen täytyy olla rankattu todella korvaamattomaksi sillä perusteella että "kannattaa" laivata 20 potentiaalista osaajaa jokaista helmeä.
Title: Vs: 2009-07-17 Norja: Tuulahduksia Oslon etnokeittiöistä
Post by: Mage on 20.07.2009, 21:45:53
Tästäkin voisi joku näppärä tehdä selvityksen kuinka moni ulkomaalaistaustainen saa elantonsa etnopöperöiden valmistamisesta. Varsinaisesti palkattuina henkilöinä tuskin moni, mutta kuinka moni kebappiloiden takahuoneessa pyörii? Joskus pidin oikeasta kebabista, mutta kun siitä tuli mcdonalds kebabbia joka maistuu raision mummonmuusilta ja kun pääsin kanssa muutamassa paikassa työni johdosta tutustumaan kebabbiloiden keittiön ja ruokavarastoinnin laatuun, niin ruokailutottumukset palasivat "oikeille" raiteille.