News:

Ihan vaan ystävällisenä vihjeenä väliaikaisia sähköposteja tai muuten keksittyjä osoitteita käyttäville rekisteröityneille, osoitteen pitäisi olla toimiva tai muuten ette saa koskaan tunnustanne auki.

Main Menu

Päiväys yli

Started by B52, 09.09.2012, 02:27:31

Previous topic - Next topic

Syötkö yli päiväyksen menneitä?

Jep
34 (37.4%)
Nou
9 (9.9%)
Joskus
27 (29.7%)
Jos ei haise pahalle
21 (23.1%)

Total Members Voted: 91

Sunt Lacrimae

Jos ei näy selkeitä pilaantumisen merkkejä niin onhan noita tullut vedettyä. Vielä, kun tykkään hamstrata -30%-50-%-alennustuotteita. Ei se pari päivää pahaa tee.
Play stupid games, win stupid prizes.

l'uomo normale

Viikon vanhaa viiliä ei kannata syödä (muuten kuin laksatiivina. t: nimim. kokemusta on) muuten bongailen laputettuja juttuja.  Jugurteista yms kokeilen punalapullisina sellaisia, joita en muuten ostaisi. Kanaattaa tarkistaa ostettuaan heti, että kassa on muistanut ottaa alennuksen. Nykyään S-marketin laput ovat niin isoja, ettei kassa voi olla niitä huomaamatta.
And madness and despair are a force.
Socially distancing.
Riittävällä moraalilla.

Porilainen munalla

Viikon, kahden vanhoja jogurtteja, maitoja, leikkeleitä tulee syötyä vähän väliä.
Mehuja, karpalo -appelsiini yms tulee juotua muutaman kuukauden vanhoina.
Olutta, siideriä, cokista yms. tulee juotua yli vuoden vanhoina päivämäärästä.
Kaikkea tätä olen tehnyt koko ikäni ja jatkuvasti, koskaan ei ole ollut mitään ongelmia.

Ei siitä niin kauan ole kun maidosta siilattiin isommat klimpit pois ja leivästä raavittiin homeet irti.

Silmät ja nenä kertovat 99%:n tarkkuudella on ruoka/juoma kelvollista nautittavaksi.

Jos niitä osaa käyttää.
Suomessa, venäläisen, ruotsalaisen, saamelaisen, saksalaisen ja amerikkalaisen kulttuurin vaikutuksessa kasvanut.
Monikulttuuriasiantuntijako?

dothefake

Kovin on samat elkeet hommalaisilla, liekö se on karaissut meidät taistoon.
"Oma kansa ensin" -ajattelu on vahingollista.
-Tytti Tuppurainen

törö

Quote from: Dilat Laraht on 09.09.2012, 10:25:03
Viikon vanhaa viiliä ei kannata syödä (muuten kuin laksatiivina. t: nimim. kokemusta on) muuten bongailen laputettuja juttuja.  Jugurteista yms kokeilen punalapullisina sellaisia, joita en muuten ostaisi. Kanaattaa tarkistaa ostettuaan heti, että kassa on muistanut ottaa alennuksen. Nykyään S-marketin laput ovat niin isoja, ettei kassa voi olla niitä huomaamatta.

Olen syönyt viiliä joka arkiaamu jo muutaman vuoden ajan ja kokemukseni mukaan se on parhaimmillaan milloin sattuu. Kun aletaan mennä enemmän kuin pari päivää viimeisen käyttöpäivän yli niin hapantuneisuuden todennäköisyys kasvaa selvästi, mutta paljon muuta päiväyksestä ei voi päätellä. Jonkin purkin sisältö on tosi hyvää ja jonkin toisen sisällön voi luokitella syötäväksi, ja silloin tällöin sisältö joutaa vessapöntöön.

JoKaGO

Oma nenä kertoo, voiko ruoka-ainetta käyttää. Ostovaiheessa pyrin aina ottamaan sen paketin, jossa on eniten myynti- tai käyttöaikaa jäljellä.  :)
Puna- ja jopa keltalappusia lihoja ja kaloja ostan myös, valmistan heti ja yli jääneet pakastimeen.
[Hallituksen kehysriihessä] Perussuomalaisilla oli pitkä lista esimerkiksi maahanmuuttoon ja kehitysapuun liittyviä leikkausehdotuksia, joista vain osa läpäisi muiden puolueiden seulan.

dothefake

Muistakaa pakastaessanne vanhoja, että jos suolaa on valmiiksi tuotteessa, niin se ei jäädy kunnolla ja bakteerituotanto jatkuu, tosin hidastuu, mutta kuitenkin. Siis ei pitkää säilytystä.
"Oma kansa ensin" -ajattelu on vahingollista.
-Tytti Tuppurainen

Paju

Tänään ollut jo listalla välipalajuoma (parasta ennen 4 päivää sitten), karamelleja (parasta ennen 9 päivää sitten) ja vietnamilaista kahvia (parasta ennen 354 päivää sitten).

Ovat jääneet kaapinperälle, eikä etenkään tuliaisiksi saatua kahvia viitsi turhaan pois heittää, kun maussa ei mitään vikaa ole. Eli haistelu- ja maistelutuntumalla tarvittaessa mennään.

Eivätkö nämä tarkat parasta ennen ja viimeinen käyttöpäivä -merkinnät vakiintuneet vasta 90-luvun loppupuolella? Siihen asti kuluttajat tulivat ongelmitta toimeen omien havaitojensa varassa.

PaulR

#38
Quote from: JoKaGO on 09.09.2012, 11:15:49
Oma nenä kertoo, voiko ruoka-ainetta käyttää. Ostovaiheessa pyrin aina ottamaan sen paketin, jossa on eniten myynti- tai käyttöaikaa jäljellä.  :)

Harrastelijaprepperinä ostanut kylmäkellarin (+4C) täyteen säilykkeitä. Ei ole tavatonta löytää samasta tuotteesta samalta hyllyltä päivämäärää, jossa on vuosikin eroa. Tätä seuraan enemmän kuin hintaa.

Ylilyöty ammattilaisprepperi: http://www.youtube.com/watch?v=MaFrZ0gmahg  ;)


Perttu Ahonen

Kala pitää olla aina tuoretta, itselläni raja menee siinä, että en osta pyydystämisestä kahtapäivää vanhempaa kalaa.  Jauheliha on parasta ostaa irtotavarana, silloin on nautasika-jauhelihakin priimaa, eikä takuulla haise luusta kaavitulta B-tavaralta.

Hyvä paistoliha yleensä paranee viimeisen käyttöpäivän tienoilla ja vähän sen jälkeenkin.  Maitotuotteet kestävät kylminä montapäivää yli viimeisen käyttöpäivän, samoin useimmat leivät - tosin leipä on aina parasta uunituoreena.

Joten kyllä. Tulee monenlaisia elintarvikkeita syötyä viimeisen päiväyksen jälkeen.

Semiurbaani

Quote from: dothefake on 09.09.2012, 11:19:21
Muistakaa pakastaessanne vanhoja, että jos suolaa on valmiiksi tuotteessa, niin se ei jäädy kunnolla ja bakteerituotanto jatkuu, tosin hidastuu, mutta kuitenkin. Siis ei pitkää säilytystä.

Kerropa minulle sen bakteerin nimi, joka elää -18 asteessa!

Viikko on meillä lihatuotteiden käyttöpäivästä, jonka jälkeen menee varmasti koiralle, jauheliha jo 3 päivän kuluttua.

Tiettyjen kalajalosterifmojen kalatuotteita en osta edes viimeisenä käyttöpäivänä, muiden lohifileet menevät vielä päivän-pari käyttöpäivän jälkeen.

Pääasiassa luotan aistinvaraiseen arviointiin. Jos elintarvike ei haise pahalle eikä näytä epämääräiseltä, ei siinä mitään toksiineja ole merkittävää määrää.
"- Aiheen tarkkarajaisuus tekee siitä vaikeasti määriteltävän "

Akka Riipahil

#41
Quote from: Perttu Ahonen on 09.09.2012, 12:30:53
Kala pitää olla aina tuoretta, itselläni raja menee siinä, että en osta pyydystämisestä kahtapäivää vanhempaa kalaa.
Kala mennee kyllä vaikka ois jo pehmenny. Ei nyt niin suurella nautinnolla, mutta ei sitä hyvvää kallaa passaa variksillekkaa heittää! Lihat ei pääse vanhenemmaan, pakastettaan jos ostetaan enemmän, että päiväykset vois mennä yli. Ei tuu tarkkailtua tuotteista oikeestaan nuita päiväyksiä, ei ne ainakkaa pahasti pääse yli menemään.

Velipoikaki kerran yli 10päivää vanhaa punasta maitoa kahviin kaato eikä ollu paakun paakkua vielä tullu!

edit.
Pittää vielä lisätä, että joskus pääsin sivusta seurailemmaan kuinka paljo muutama roskakorien kiertelijä noukki roskasäiliöistä ihan syötävää ruokaa, leipää, lihhaa, tomaatteja yms. Melko paljo ainaki osa talouksista siinä taloyhtiöissä näytti heittävän pihalle syötävää ruokaa, varmaan just näitä päiväyksen ylittäneitä mutta muuten vielä ihan syömäkelposia ruokia.
Kullervon sotaanlähtö

törö

Quote from: Paju on 09.09.2012, 11:28:14
Tänään ollut jo listalla välipalajuoma (parasta ennen 4 päivää sitten), karamelleja (parasta ennen 9 päivää sitten) ja vietnamilaista kahvia (parasta ennen 354 päivää sitten).

Itse söin juuri silakkafileitä vuodelta 2010. Muuton yhteydessä piti tyhjentää pakastin ja sen pohjalta löytyi kaikenlaista muinaismuistoa.


nitkunatku

Vuoden alussa join kaveriltani löytyneen Karhu-olutpullollisen, jonka olin aikoinani sinne kiikuttanut. Päiväys oli jotain parasta ennen tammikuuta 2010. Kalja oli siis kaksi vuotta vanhaa. Join kotonani sen ja kolme tuoretta pulloa päälle. Aamulla sain oluen määrään nähden hirveän päänsäryn, siis neljästä vaivaisesta kaljasta, joten päättelin, että vanhaksi mennyt sen aiheutti. Täytyi aiheuttaa. Vanhentunut olut maistui kaiken lisäksi tummalta oluelta ja inhoan tummaa olutta, mutta urheasti empiirisessä mielessä ajattelin juoda sen. Vinkki: jos pidät tummasta oluesta, älä turhaan osta kaupasta kallista tummaa, joskin tuoretta, tavaraa. Sen sijaan unohda tavallinen vaikka Karhu-sikspäk kaapin perukoille ja korkkaa se kaksi vuotta parim enne -pvm:n jälkeen, niin jopa saat halvalla kunnon Krusovicea.
Nyt tai joskus toiste.

Uuno Nuivanen

Quote from: törö on 09.09.2012, 14:20:29Itse söin juuri silakkafileitä vuodelta 2010. Muuton yhteydessä piti tyhjentää pakastin ja sen pohjalta löytyi kaikenlaista muinaismuistoa.

Joko julistamme voittajan?  :D

Toivoton tapaus

Jos on pari päivää vanhaa niin aikailematta huiviin. Ilman oksennusrefleksiä en edes mieti, että voiko syödä.
"Ei erilaisuus ole rikkautta - eikä köyhyyttä. Se on normaalia" Olli Löytty - Kulttuurin sekakäyttäjät

Osiossa rikostarinoita Suomesta: "Epäillyllä on ihonväri, hän osaa puhua ja hänen epäillään edustavan kansalaisuutta." - törö 28.3.2012

Varium et mutabile semper femina.

Nunc est bibendum!

Culus suge!