News:

Ihan vaan ystävällisenä vihjeenä väliaikaisia sähköposteja tai muuten keksittyjä osoitteita käyttäville rekisteröityneille, osoitteen pitäisi olla toimiva tai muuten ette saa koskaan tunnustanne auki.

Main Menu

Primulan konkurssi

Started by siviilitarkkailija, 10.11.2011, 10:12:05

Previous topic - Next topic

siviilitarkkailija

Leipomoalaa vaivaa ongelma. Enemmän menoja kuin tuloja. Siksi moni leipomo tulee kilpailemaan entistä kovemmassa järjestelmässä entistä vähemmällä rahalla mistä seuraa toiminnan supistamisia tai kuten primulan tapauksessa, konkurssi. Mutta asia ei ole ihan näin mustavalkoinen. Jokaisen konkurssiin ajautuneen yrityksen taustalla on pitkä rivi huonoja päätöksiä joita on tehnyt yrityksen johtaja.

Ilmeisesti leipomoyritys primulan johtoryhmässä aivot ovat olleet narikassa jo pitempään. Yleisradion tietojen mukaan primulassa, aivoviherryksen johdosta, yritys oli saanut päähänsä ajatuksen ryhtyä hiilineutraaliksi. Oil varmaan kiva kuunnella vihervasemmistolaisten pirunkourien läpsytystä kun nämä juhlivat yritysjohtajan ympäristövastuullista päätöstä. Tuskin ymmärsivät johtajat ympäristötekoa tehdessään että vasta konkurssissa heidän yrityksensä on vihervasemmistolaisten vaatimassa hiilineutraalissa tilassa. Nyt on. Tajuavatko? Kuka tietää.

Kun tarkkaillaan sinänsä vieraan asemasta yrityskonkurssia on selvä että tarkkailija joutuu tekemään oletuksia jotka perustuvat arvioihin. Ja arviot sisältävät aina tietyn määrän virhemarginaalia. Jotkut enemmän ja jotkut vähemmän. Mutta harva ymmärtää pienten yksityiskohtien, kuten hiilineutraaliuden vaatimusten vaikutusta yritystoimintaan. Kuten vaikkapa uuden leipomorakennusten ja laitteiden valmistamiseen. Eli kun perinteinen yritys nimeltä primula tilaa uuden leipomon joka maksaa 40 miljoonaa euroa, niin hiilineturaali ja moderni primula saa maksaa n 60 miljoonaa euroa. Eikä loppua näy. Näin käy kun hiilihydraattitoimija ryhtyy hiilineutraaliksi. Jossain vaiheessa ne pienet jutut  vain riistäytyvät hallinasta.

Primula on ollut kahvila-pulla konserni jolla on ollut sijansa helsinkiläisten elämässä. Sen konkurssi on monelta osin valitettava ja ikävä tapahtuma jota ei olisi halunnut nähdä. Ja on aivan varma että tätäkin leipomokonkurssia selitetään asiakaskunnassa lisääntyneellä karppausinnolla eli vähähillihydraattisen ruokavalion lisääntymisellä. Itse näkisin kuitenkin syyksi yritysjohdon virhearvionnit niin investointien kuin koko toiminnan suhteen vallinneen vihervasemmistolaisen hölynpölypolitikoinnin johdosta. Helsingissä elää ja vaikuttaa erittäin suuri terveestä järjestä ja vastuusta irrallaan olevien vihervasemmistolaisten älämölöttäjien joukko. Tämä mediatietoinen roskaväki saa helposti ihan tavallisen ihmisen kuvittelemaan että velaksi voi elää loputtomasti ja maailma pelastuu sillä että suomalaiset lopettavat kaiken teollisen ja liiketaloudellisen toiminnan. Näin ei ole.


Primula siis ruokki monet helsinkiläiset kehdosta hautaan. Niin kastetilaisuuksissa kuin maahanpanijaisissa kahvikupin reunalla tai valkoisella liinalla komeili primulan tuotteita. On siis aika pitää primulan omat hautajaiset. Tarinan opetus on se että kyllä satavuotiaskin firma saadaan nurin kun sitä ryhdytään ajamaan vihervasemmistolaisin periaattein. Yleensä vihervasemmistolainen älämölö kuittautuu yritystoiminnassa heti kun yrittäjän koko henkilökohtainen omaisuus on kuitattu. Vanhassa perheyrityksessä se kesti vähän kauemmin....
Maailmassa ei ole mitään muuta vakavaa asiaa kuin huumori...

Alkuasukas

Primulan liikevaihto ennen uutta leipomoa oli noin 11M€ ja tappio luokkaa 1M€. Näillä spekseillä pojat päättivät investoida 30M€ uuteen leipomoon. Investointi oli lopulta 50M€ ja konkka koitti 1v 10 kuukaudessa.
"Monikulttuurisuus rikastuttaa odottamattomilla tavoilla."

Kaarina Ranne (vihr.)

P

Quote from: siviilitarkkailija on 10.11.2011, 10:12:05
Ilmeisesti leipomoyritys primulan johtoryhmässä aivot ovat olleet narikassa jo pitempään. Yleisradion tietojen mukaan primulassa, aivoviherryksen johdosta, yritys oli saanut päähänsä ajatuksen ryhtyä hiilineutraaliksi. Oil varmaan kiva kuunnella vihervasemmistolaisten pirunkourien läpsytystä kun nämä juhlivat yritysjohtajan ympäristövastuullista päätöstä. Tuskin ymmärsivät johtajat ympäristötekoa tehdessään että vasta konkurssissa heidän yrityksensä on vihervasemmistolaisten vaatimassa hiilineutraalissa tilassa. Nyt on. Tajuavatko? Kuka tietää.

Tosiaan tavoite hiilineutraaliudesta saavutettiin Primulan kohdalla. Tuo on nykypolitiikalla totta kohta laajalti monien muidenkin yritysten kohdalla, erityisesti teollisuuden. Ilmeisesti jatkossa leipäkin ostetaan "Kiinasta" ja keskitytään silittämään toistemme paitoja ja haalimaan sosiaalista maahanmuuttoa taitaseinärahoituksella - Kunnes rahat loppuvat.
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

turha jätkä

Quote from: siviilitarkkailija on 10.11.2011, 10:12:05
Ja on aivan varma että tätäkin leipomokonkurssia selitetään asiakaskunnassa lisääntyneellä karppausinnolla eli vähähillihydraattisen ruokavalion lisääntymisellä.

Ihmeen hitaasti tuntuu tuo pulla-ala havahtuvan karppauksen luomiin taloudellisiin mahdollisuuksiin.

siviilitarkkailija

Vanha totuus: "mieti tarkkaan mitä toivot, koska voit saada juuri sen" osoitti pelottavasti paikkansapitävyyden tämän harmillisen konkurssin kohdalla. Toisaalta, pullatehtaan raunioilla on nyt puolivalmis tehdas ja rahoittaja joutuu ottamaan kantaa siihen kuka saa jatkaa vai viedäänkö laitteet lahdenyli Viroon. Vaikea paikka kaikenkaikkiaan...

On outoa ja hankalasti hahmotettavaa tämä rajaton markkinatalous jolle ympäristöpoliittisin perustein yritetään laittaa rajoja. Se kun ottaa ja pyyhkii rajoituksilla takamuksensa ja siirtyy sinne missä rajoja ei ole eikä tule. Valitettavasti tässä käy niin että suomalaiset saavat vain laskut ja ulkomaat kilpailuhyödyn kun vihervasemmistolaista itsensäkidustusta harjoitetaan nk esimerkkimielessä. 
Maailmassa ei ole mitään muuta vakavaa asiaa kuin huumori...

Alkuasukas

Ympäristöystävällisyys ei firmaa kaatanut vaan kaikin tavoin ylisuuri investointi. Jos tappiota tekevä firma investoi 5 kertaa yli liikevaihtonsa niin loppu tulee.
"Monikulttuurisuus rikastuttaa odottamattomilla tavoilla."

Kaarina Ranne (vihr.)


siviilitarkkailija

Yritys voi investoida vaikka se tekisi tappiota mutta hiilineutraliuden saavuttaviin investointeihin ei yhdelläkään leipomoyrittäjällä ole varaa. Veikkaan että käräjillä tapellaan vielä pitkään siitä mitä oikeasti tilattiin ja kenen käskystä.

Tapaus on verrannollinen olkiluodon ydinvoimalaan jossa siinäkin rakennuskustannukset ylittivät moninkertaisesti alkuperäiset suunnitelmat. Joihin kustannusarviot perustuivat. Taitaa olla suomessa toimivien rakennusliikkeiden trendi. Sopia urakat hintoihin joita ei edes aiota noudattaa. Ellei tilaaja vahdi rakennuttajia haukkana ja puhalla peliä poikki. Onneksi olkiluodon tilaajilla on enemmän pätäkkää kuin primulalla.


on se kumma miten kalliiksi ne lahden takaa tuodut "halvat rakennusmestarit" osoittautuvat. Oletteko sattumoisin kuulleet yhdestäkään rakennuskohteesta jonka myyntihinta olisi muita alempi sen rakentaneiden aliurakoitsijoiden osaamattomuuden ja vähäisen kokemuksen johdosta? Epäilempä...
Maailmassa ei ole mitään muuta vakavaa asiaa kuin huumori...

Spesialisti

Quote from: turha jätkä on 10.11.2011, 11:00:46
Quote from: siviilitarkkailija on 10.11.2011, 10:12:05
Ja on aivan varma että tätäkin leipomokonkurssia selitetään asiakaskunnassa lisääntyneellä karppausinnolla eli vähähillihydraattisen ruokavalion lisääntymisellä.

Ihmeen hitaasti tuntuu tuo pulla-ala havahtuvan karppauksen luomiin taloudellisiin mahdollisuuksiin.

Karppausleivonta on todnäk aika kallista touhua raaka-aineiden osalta. Mantelijauhot, yms. maksaa maltaita tavalliseen leivontakarkeaan verrattuna. Eikä hintaa voi vetää kauheen ylös. Myyntivolyymitkin jäävät pieniksi koska karppieinesten myynti tuskin lähtee kovaan nousuun korkeiden hintojen takia.

Lasisti

Quote from: siviilitarkkailija on 10.11.2011, 14:49:14
on se kumma miten kalliiksi ne lahden takaa tuodut "halvat rakennusmestarit" osoittautuvat. Oletteko sattumoisin kuulleet yhdestäkään rakennuskohteesta jonka myyntihinta olisi muita alempi sen rakentaneiden aliurakoitsijoiden osaamattomuuden ja vähäisen kokemuksen johdosta? Epäilempä...

Siis minkälainen tarina tämä investointi oli? Joku baltti lupasi tehdä leipomon edullisesti?

JmR

#10
Sokerittoman pullanko haluat?

(fruktoosi ja glukoosi)
1§ "Suomi on täysivaltainen tasavalta."

requiem

Quote from: Enkeksi on 10.11.2011, 16:34:13...

Jos laskin oikein, niin 14 E-koodia. Lisäksi voi kysyä, mihin tarvitaan glukoosi-fruktoosisiirappia, kasvirasvajauhetta, voiöljyä, vehnäkuitua, maitoproteiinia, muunnettua tärkkelystä, fruktoosia, glukoosisiirappi ja glukoosia? En osaisi äkkiseltään sanoa, mitä aineita ne edes ovat, eikä tuollaisia kotonaan kukaan käytä. Nykyisillä hinnoilla soisin, että leivonnaiset tehtäisiin samoista aineista kuin kotonakin. Mutta eipä se taida olla mahdollista, kun jatkuvasti pitää kasvattaa tuottavuutta ja se onnistuu vain korvaamalla tavalliset ainekset halvemmilla.

Suurin syy lienee ihan se, että tuotteen pitää pysyä kuluttajan mielestä pehmeänä ja syötävänä vähän pidemmän aikaa. Tätä voi vaikka kokeilla leipomalla itse ja vertaamalla lisäaineettoman tuotteen ja lisäaineellisen tuotteen pilaantumista.

E-koodit pitävät takanaan kaikenlaisia aineita. Esim. tuo E160a on ihan luonnollinen aine, se nimittäin on porkkanan värin aiheuttava beta-karoteeni. Vastaavasti E401 on merilevästä saatava  aines. E330 on luonnollisesti/synteettisesti valmistettua sitruunahappoa. E516 tunnetaan paremmin ihan kipsinä. Toisaalta taas jonkun E202:n kohdalla menee sormi jo suuhun, kyseessä homeenestoaineena käytetty kaliumsorbaatti.

Ekoodi.com

Toki jo pelkän maalaisjärjen perusteella kauheiden E-pommien välttäminen on järkevää, mutta toisaalta taas kannattaa pitää se tolkku kädessä ja pyrkiä ottamaan selvää mitä noiden jännien koodien taakse kätkeytyy - ja vielä punnitsemaan lisäaineistuksella saavutettujen hyötyjen ja mahdollisten haittavaikutusten suhdetta.
"If all men are created equal, that is final. If they are endowed with inalienable rights, that is final. If governments derive their just powers from the consent of the governed, that is final." - Calvin Coolidge

Alkuasukas

Joo, useimmilla ihan tavallisilla aineilla, kuten sitruunahappo, on e-koodi. Siltä pohjalta niiden hysteerinen välttely ei ole perusteltua.
"Monikulttuurisuus rikastuttaa odottamattomilla tavoilla."

Kaarina Ranne (vihr.)

sivullinen.

Quote from: siviilitarkkailija on 10.11.2011, 10:12:05
Yleisradion tietojen mukaan primulassa, aivoviherryksen johdosta, yritys oli saanut päähänsä ajatuksen ryhtyä hiilineutraaliksi.

Oliko todella näin? Olen jo pitkään ihmetellyt miten yrityksiä johdetaan keskussuunniteluviraston antamien "trendien" mukaan välittämättä talouden tosiasioista. Toisaalta jos johtajaksi valitaan joku keskussuunnitteluvirastoon nuivasti suhtautuva niin yritystukia ei taatusti tipu. Ei ole helppoa yrityksilläkään tällaisessa maailmassa. Teet sitten niin tai näin, niin aina häviät. Ainoa toimiva strategia yrityksille on yhdistyä kunnes too big to fail -raja on ylitetty. Sen jälkeen saa pumpata kaikki kassat tyhjäksi. Kapitalismia se on mutta ei markkinataloutta.
"Meistä ei olisi mikään sen suotavampaa kuin sivullisen esittämä marxilainen analyysimme arvostelu." (Lenin)

matkamasentaja

Duunissa keskustelimme karppauksesta ja tulos oli: VHM perusruokavalio, kokoliha ja yksinkertaiset peruslisukkeet (olut ym.) on juuri se mihin nämä fem.nats.lesb.jne hifistelijät nyt uskovat yli kaiken.

Nereus

Tehtaan "piti" maksaa 25 miljoonaa mutta lopulta hinta oli melkein 60. Kalliit oppirahat maksoivat hiilivapaasta leipätehtaasta. Itsekin olen vähentänyt leivän syöntiä koska se on niin kallista.

P

Quote from: Nereus on 10.11.2011, 18:32:55
Tehtaan "piti" maksaa 25 miljoonaa mutta lopulta hinta oli melkein 60. Kalliit oppirahat maksoivat hiilivapaasta leipätehtaasta. Itsekin olen vähentänyt leivän syöntiä koska se on niin kallista.

Mutta tavoite saavutettiin.
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

Hämeenlinnan Oraakkeli

Quote from: Enkeksi on 10.11.2011, 16:34:13
Vähän off-topicia, mutta leipomoihin liittyen kumminkin. Leivän hinnasta viljaraaka-aineen osuus on kuulemma vain 4 %, mutta silti ei ole varaa tehdä leivonnaisia kunnon aineista, vaan käytetään halpoja korvikkeita. Esimerkiksi Fazerin Dallas-pitkossa on seuraavat aineet:

Vehnäjauho, sokeri, vesi, glukoosi-fruktoosisiirappi, kasviöljy ja -rasva (osin kovetettu), maitorahka, hiiva, kananmuna, emulgointiaineet (E471, E472a, E472b, E472c, E472e, E481), kasvirasvajauhe, voiöljy, vehnäkuitu, sakeuttamisaineet (E401, E404), maitoproteiini, suola, kardemumma, muunnettu tärkkelys, fruktoosi, glukoosisiirappi, glukoosi, hyytelöimisaineet (E516, E450, E339), happamuudensäätöaine (E330), säilöntäaine (E202), aromit (vanilja, vanilliini) ja väri (E160a).

Jos laskin oikein, niin 14 E-koodia. Lisäksi voi kysyä, mihin tarvitaan glukoosi-fruktoosisiirappia, kasvirasvajauhetta, voiöljyä, vehnäkuitua, maitoproteiinia, muunnettua tärkkelystä, fruktoosia, glukoosisiirappi ja glukoosia? En osaisi äkkiseltään sanoa, mitä aineita ne edes ovat, eikä tuollaisia kotonaan kukaan käytä. Nykyisillä hinnoilla soisin, että leivonnaiset tehtäisiin samoista aineista kuin kotonakin. Mutta eipä se taida olla mahdollista, kun jatkuvasti pitää kasvattaa tuottavuutta ja se onnistuu vain korvaamalla tavalliset ainekset halvemmilla.

Fruktoosi ei ainakaan ole sokeria halvempi. Monesti lisäaineita tarvitaan jotta koneellinen valmistus onnaisi.

Hämeenlinnan Oraakkeli

Quote from: requiem on 10.11.2011, 17:13:47
Quote from: Enkeksi on 10.11.2011, 16:34:13...

Jos laskin oikein, niin 14 E-koodia. Lisäksi voi kysyä, mihin tarvitaan glukoosi-fruktoosisiirappia, kasvirasvajauhetta, voiöljyä, vehnäkuitua, maitoproteiinia, muunnettua tärkkelystä, fruktoosia, glukoosisiirappi ja glukoosia? En osaisi äkkiseltään sanoa, mitä aineita ne edes ovat, eikä tuollaisia kotonaan kukaan käytä. Nykyisillä hinnoilla soisin, että leivonnaiset tehtäisiin samoista aineista kuin kotonakin. Mutta eipä se taida olla mahdollista, kun jatkuvasti pitää kasvattaa tuottavuutta ja se onnistuu vain korvaamalla tavalliset ainekset halvemmilla.

Suurin syy lienee ihan se, että tuotteen pitää pysyä kuluttajan mielestä pehmeänä ja syötävänä vähän pidemmän aikaa. Tätä voi vaikka kokeilla leipomalla itse ja vertaamalla lisäaineettoman tuotteen ja lisäaineellisen tuotteen pilaantumista.

E-koodit pitävät takanaan kaikenlaisia aineita. Esim. tuo E160a on ihan luonnollinen aine, se nimittäin on porkkanan värin aiheuttava beta-karoteeni. Vastaavasti E401 on merilevästä saatava  aines. E330 on luonnollisesti/synteettisesti valmistettua sitruunahappoa. E516 tunnetaan paremmin ihan kipsinä. Toisaalta taas jonkun E202:n kohdalla menee sormi jo suuhun, kyseessä homeenestoaineena käytetty kaliumsorbaatti.

Ekoodi.com

Toki jo pelkän maalaisjärjen perusteella kauheiden E-pommien välttäminen on järkevää, mutta toisaalta taas kannattaa pitää se tolkku kädessä ja pyrkiä ottamaan selvää mitä noiden jännien koodien taakse kätkeytyy - ja vielä punnitsemaan lisäaineistuksella saavutettujen hyötyjen ja mahdollisten haittavaikutusten suhdetta.

kaliumsorbaatti on sorbiinihapon kaliumsuola.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Sorbiinihappo

Ja tämä mömmö minusta ainakin kuullostaa vähemmän haitallisemmalta, kuin homemyrkyt.

Hämeenlinnan Oraakkeli

Eikös tuossa kaatunut vain yksi osa elikkä primulan herkkutehdas oy. Saas nähdä kuinka emolle käy?

Veikko

Hiilineutraali paakarointi neuralisoi pullan tuotannon - voi hitsi!

Olen pahoillani perinteisen Primulan poismenon tähden. Jään kaipaamaan sen pullia. Mutta tässä surussanikaan en aio alistua hiilineutraliuteen edes hiilihydraateista kieltäytymisen muodossa. Menenkin ostamaan Alepasta kunnon pullat viettääkseni Primulan hautajaisia asianmukaisella tavalla  :'(
"Tiedän varmasti, että sinä, oi Eurooppa, tulet tuhotuksi." - Mohammed Bouyeri, Theo van Goghin murhaaja

"Van Goghin murhan jälkeen kukaan ei ole uskaltanut ilmaista itseänsä yhtä vapaasti kuin ennen." - Theo van Goghin ystävä.

"Taas tänäänkin opin jotain uutta. Vain idiootit EIVÄT lue hommaa." - Kirjoitti: tos

JoKaGO

Quote from: P on 10.11.2011, 21:34:27
Quote from: Nereus on 10.11.2011, 18:32:55
Tehtaan "piti" maksaa 25 miljoonaa mutta lopulta hinta oli melkein 60. Kalliit oppirahat maksoivat hiilivapaasta leipätehtaasta. Itsekin olen vähentänyt leivän syöntiä koska se on niin kallista.

Mutta tavoite saavutettiin.

Voi helvetti, tätä sarkasmin määrää!
[Hallituksen kehysriihessä] Perussuomalaisilla oli pitkä lista esimerkiksi maahanmuuttoon ja kehitysapuun liittyviä leikkausehdotuksia, joista vain osa läpäisi muiden puolueiden seulan.

l'uomo normale

Quote from: Veikko on 10.11.2011, 23:18:14
Hiilineutraali paakarointi neuralisoi pullan tuotannon - voi hitsi!

Olen pahoillani perinteisen Primulan poismenon tähden. Jään kaipaamaan sen pullia. Mutta tässä surussanikaan en aio alistua hiilineutraliuteen edes hiilihydraateista kieltäytymisen muodossa. Menenkin ostamaan Alepasta kunnon pullat viettääkseni Primulan hautajaisia asianmukaisella tavalla  :'(

Ärsytti ja huvitti teksti hiilineutraaliudesta Primilan pakkauksissa. Yhtään Primulan tuotetta en sitten ostanut. Olisin odottanut hiilineutraaaliuden olevan vain tyhjiä korulauseita siinä missä (omega-3 ym.) terveysväittämillä markkinoiduissa leiväisä on eniten lisäaineita. Mutta tosissaanko hiilijutut ottivat?

Kun kuulen sanat hiilijalanjälki tai hiilineutraali, sytytän savukkeeen...
And madness and despair are a force.
Socially distancing.
Riittävällä moraalilla.

Simo Hankaniemi

Turha tuotehan tuollainen sokeri-tärkkelys-möykky nimeltä pulla on. Menkööt konkurssiin ja kansan ravitsemus irti E-koodeista. Ihminen tarvitsee lihaa, kunnon rasvaa ja mullassa kasvaneita kasviksia, ei mitään primuloita. Mitä se nimi edes tarkoittaa ja millä kielellä?

Veikko

Quote from: Simo Hankaniemi on 11.11.2011, 00:23:53
Turha tuotehan tuollainen sokeri-tärkkelys-möykky nimeltä pulla on. Menkööt konkurssiin ja kansan ravitsemus irti E-koodeista. Ihminen tarvitsee lihaa, kunnon rasvaa ja mullassa kasvaneita kasviksia, ei mitään primuloita. Mitä se nimi edes tarkoittaa ja millä kielellä?

Tjaah... Kukkia nyt ainakin; Primulaceae = esikkokasvien heimo.

- Ja hyvältä maistuva turhuus maistuu minulle periaatteettoman hyvin!
"Tiedän varmasti, että sinä, oi Eurooppa, tulet tuhotuksi." - Mohammed Bouyeri, Theo van Goghin murhaaja

"Van Goghin murhan jälkeen kukaan ei ole uskaltanut ilmaista itseänsä yhtä vapaasti kuin ennen." - Theo van Goghin ystävä.

"Taas tänäänkin opin jotain uutta. Vain idiootit EIVÄT lue hommaa." - Kirjoitti: tos

Leijona78

Ja nyt sitten meni emoyhtiö.

http://www.hs.fi/talous/Primulan+tie+p%C3%A4%C3%A4ttyi+konkurssiin/a1305563105230

Arvatenkin Primulan ravintolat, Kallet, Baker'sit jne menevät lihoiksi.
"Jokainen ihminen jolla on järkeä päässä on jollain tapaa maahanmuuttokriittinen. Eihän kukaan halua avata niitä rajoja kaikille missään tapauksessa" -Umayya Abu-Hanna

"Liberaalin demokratian olisi uskallettava vetää rajat omalle suvaitsevaisuudelleen" - Markku Jokisipilä

Vili Länsi

Quote from: JoKaGO on 11.11.2011, 00:10:59
Quote from: P on 10.11.2011, 21:34:27
Quote from: Nereus on 10.11.2011, 18:32:55
Tehtaan "piti" maksaa 25 miljoonaa mutta lopulta hinta oli melkein 60. Kalliit oppirahat maksoivat hiilivapaasta leipätehtaasta. Itsekin olen vähentänyt leivän syöntiä koska se on niin kallista.

Mutta tavoite saavutettiin.

Voi helvetti, tätä sarkasmin määrää!

;D Ihan tavallinen hallituksessa olevan vastuunkantajn vastaus. Tavoiteet ylitettiin jopa selvästi yli odotusten vastaisi vanhempi kouliintunut vastuunkantaja  ;D