News:

Ihan vaan ystävällisenä vihjeenä väliaikaisia sähköposteja tai muuten keksittyjä osoitteita käyttäville rekisteröityneille, osoitteen pitäisi olla toimiva tai muuten ette saa koskaan tunnustanne auki.

Main Menu

2009-05-16 HS Välihuomio: Kebab torjuu lamaa, korvapuusti ei

Started by Nissemand, 16.05.2009, 09:32:48

Previous topic - Next topic

Rutja

Asian voi tiivistää lyhyeen:

Kuluttajan tehtävä ei ole torjua lamaa.

Kuluttajan homma on ostaa niitä tuotteita sen verran kuin haluaa ja milloin haluaa.

IDA

Quote from: skrabb on 16.05.2009, 10:41:34
Quote from: Nissemand on 16.05.2009, 09:32:48
Ihan hirveää kuraa kirjotettu hesarin välihuomio osalla. Tiivistettynä kebabbilassa saa aina hyvää ruokaa ja palvelua, kun taas suomalaisessa paikassa ei saa mitään muta kuin kuivaa korvapuustia ja kylmiä katseita. Terve!

Koko pläjäys tässä:

http://www.hs.fi/digilehti/kotimaa/artikkeli/Kebab+torjuu+lamaa+korvapuusti+ei/1135245997724

VÄLIHUOMIO

Kebab torjuu lamaa, korvapuusti ei
Mikko-Pekka Heikkinen

helsingin sanomat

Tässä yhtenä yönä kävelin turkkilaislähtöisten maahanmuuttajien kebab-ravintolaan Helsingin Kampissa.

Kynnyksen ylitettyäni tiskin takana seisova herrasmies tervehtii kuuluvalla äänellä. Tiskillä ilmoitan tarvitsevani yhden pitakebabin. Henkilökunnan edustaja luettelee kaupan olevat juomat pyytämättä, ojentaa maksukorttipäätteen ja valitsee laitteesta pankkikorttimaksun asiakkaan puolesta. Kuuden euron maksutapahtuman jälkeen hän alkaa hoputtaa lihavartaan pakeilla huhkivia kollegoitaan: "Pitakebab, nopeasti!"

Kun asetun ravintolan pöytään, se on siivottu edellisen asiakkaan astioista. Lihaleipä tuodaan nenäni alle noin minuutin kuluttua. Se on kuuma ja kookas.

Kooste käynneistäni Suomen kantaväestön pitämissä kahviloissa viimeisen parinkymmenen vuoden ajalta:

Henkilökuntaa ei näytä kiinnostavan saapuuko asiakas vai ei. Tiskin takana on niin vähän työntekijöitä, että itsepalvelulinjalla on taas ruuhkaa. Vilkaisu vitriineihin kertoo, että kuudella eurolla saa kuivan korvapuustin ja pussiteetä tai yhden sämpylän. Oikeastaan eniten tekee mieli kääntyä takaisin kadulle.

Kun kannan ostokset tarjottimella pöytään, joudun siivoamaan sen alta edellisen asiakkaan jättämät kahvikupit, lautasliinamytyt ja ruuantähteet. Jos olen saapunut jonkun seurassa, on taistelu tuotteista ja tilasta tappanut tunnelman.

Laman torjumiseksi kuluttajia yllytetään käyttämään suomalaisia palveluita. Jotta kehotusta voidaan noudattaa, täytyy suomalainen palvelu ensin keksiä.

[email protected] KIRJOITTAJA ON HELSINGIN SANOMIEN KOTIMAANTOIMITTAJA.

Kyllä on ankeaa Hesarin toimittajien elämä. Kaduttaa, että on tullut arvosteltua tuota aikamme ainoaa, aitoa proletariaattia. Eihän niillä ole varaa käydä edes ulkona syömässä vaan nakki- ja kebabkioskeilta joutuvat leipänsä hakemaan.

Tilanteen ollessa noin paha kannattaisi muistella opiskeluaikojen oppeja - Hesariinhan mennään yleensä suoraan koulusta, että ei tarvitsisi nähdä pahaa maailmaa siinä välissä - sillä tonnikalasta ja riisistä loihtii pienellä mielikuvituksella ja mausteilla todella maukkaita aterioita. Ei se ulkona syöminen nyt kaikki kaikessa ole.

Maisteri Nuivakka

http://www.uusisuomi.fi/raha/66891-kotipizza-huijaa-eniten

http://www.hs.fi/juttusarja/ravintola-arviot/artikkeli/Pizzahuijaus/1135247888781

Hesari jatkaa kertomalla että suomalainen pizzeria huijaa. Ovelat toimittajat päättivät unohtaa perinteisen elintarvikkeiden punnitusmenetelmän, ja ottivatkin käyttöön mittanauhan ja neliöhinnan.  ;D

Vieraslajien leviämisen estäminen olisi helpompaa ja huomattavasti halvempaa kuin vieraslajien aiheuttamien ongelmien ratkaisu jälkikäteen. - Suomen luonnonsuojeluliitto

Huolestunut Kansalainen

Quote from: Nissemand on 16.05.2009, 09:32:48
Ihan hirveää kuraa kirjotettu hesarin välihuomio osalla. Tiivistettynä kebabbilassa saa aina hyvää ruokaa ja palvelua, kun taas suomalaisessa paikassa ei saa mitään muta kuin kuivaa korvapuustia ja kylmiä katseita. Terve!

No mutta sehän on mitä totisinta totta. Suomalainen asiakaspalvelu, harvoja poikkeuksia lukuunottamatta, on mitä happaminta "anna jo rahat ja suksi (#/¤(#/¤"-vääntöä. Etenkin Salon viimeaikaisia tapahtumia tarkastellessa huomaa että puskaradion sanoman merkitys on etnoravintoloille valjennut. Samaa ei voitane sanoa suomalaisista ravinteleista.

MokuMan

Quote from: Serika on 17.05.2009, 10:08:00

Ihan ensimmäisenä, starttirahaa ei pitseriat saa, joten unohtakaa se. Mutta ei se tarjkota että puhtaat jauhot olisi pussissa.

En unohda.  ;D Starttirahaa kyllä saa, jos jaksaa täytellä työkkärin hakemuspaperit (virkailijoiden ohjeiden mukaan) ja nuoleskella vähän työkkärin tätejä (hyvä liikeidea ei sellaisenaan riitä, pitää käyttää heidän neuvontapalvelujaan).

Starttiraha on suuruudeltaan työmarkkinatuen suuruinen, eli saman rahan saa kattoon syljeskelemällä. Ja rahantulo loppuu heti, kun bisnes kannattaa liian hyvin.

Tiivistelmä sanomastani:

- (Mamu)pizzeriat saavat starttirahaa, jos viitsivät hakea.
- Starttiraha on työmarkkinatuen suuruinen, joten nettovaikutus on nolla (mamu saa saman rahan joka tapauksessa, ja ihan hyvä jos vääntää kebabia eikä syljeksi kattoon.)

Nämä kebabbimamut eivät ole mikään ongelma, vaan ne kattoon syleksijät.

Aida

Quote from: Joonatan on 16.05.2009, 15:22:01
Tampereella on hyviäkin kebab-paikkoja. Esim Etelä Hervannan Heval ja Partolan Kebab-pizzeria. Erittäin hyvät (maukkaat ja rasvaiset) ruoat, ja paikat ovat olleet pitkään olemassa, hinnat ovat keskitasoa ja silmällä näyttää että varsin ok hygienia. Eikä ole palvelussa valittamista.

No, ne onkin kovin suosittuja, ja varmaan menestyvätkin sillä.

Turha valittaa etteikö hyviä ja oikeellisia kebabbiloita voisi olla olemassa. Suomalaisesta lörtsygrillistä minäkin ainoan Suomessa saadun ruokamyrkytyksen sain.

En puolustele tämän enempää: todennäköisesti ruokaravintolapuolella ainakin noita väärinkäytöksiä tapahtuu eniten juuri etnisillä, mutta kyllä han-suomalaisetkin osaavat jojottaa firmoja. Ja pitää kuppaisia paikallisräkälöitä. Mutta haukkukaa kebabbiloita silloin jos syytä on, kannelkaa viakka terveysviranomaisille. Mutta vain silloin kun on syytä ja turha yleistää heti ensimmäiseksi.

EDIT: niin ja tuo HS:n artikkeli on nyt sitten ihan tolkutonta mokutusta, ja vastaa Hesarin nykyistä mokutuskampanjaa. Ei siinä mitään, se on täysin pelle juttu. Ylläolevat kommenttini vain noihin viimeisiin "koskaan en oo syöny enkä syö" kommenteihin.
Helsingin Hyysäri on tosiaan perseestä, ja tällaiset jutut vain syövät heidän agendaansa ja nostavat suomalaiskansallisia tuntoja.

Kävin kerran siinä hervannan paikassa. Tiskin takana epäsiistinnäköinen mies kaiveli munaskuitaan ja haisi pistävälle hielle. Paidannapit oli napaan asti auki ja tuuheat rintarvar rehottivat.
Jostain kumman syystä menetin ruokahaluni ja lähdin pois.

Pekka walden

Quote from: Aida on 25.07.2009, 00:44:39
Quote from: Joonatan on 16.05.2009, 15:22:01
Tampereella on hyviäkin kebab-paikkoja. Esim Etelä Hervannan Heval ja Partolan Kebab-pizzeria. Erittäin hyvät (maukkaat ja rasvaiset) ruoat, ja paikat ovat olleet pitkään olemassa, hinnat ovat keskitasoa ja silmällä näyttää että varsin ok hygienia. Eikä ole palvelussa valittamista.

No, ne onkin kovin suosittuja, ja varmaan menestyvätkin sillä.

Turha valittaa etteikö hyviä ja oikeellisia kebabbiloita voisi olla olemassa. Suomalaisesta lörtsygrillistä minäkin ainoan Suomessa saadun ruokamyrkytyksen sain.

En puolustele tämän enempää: todennäköisesti ruokaravintolapuolella ainakin noita väärinkäytöksiä tapahtuu eniten juuri etnisillä, mutta kyllä han-suomalaisetkin osaavat jojottaa firmoja. Ja pitää kuppaisia paikallisräkälöitä. Mutta haukkukaa kebabbiloita silloin jos syytä on, kannelkaa viakka terveysviranomaisille. Mutta vain silloin kun on syytä ja turha yleistää heti ensimmäiseksi.

EDIT: niin ja tuo HS:n artikkeli on nyt sitten ihan tolkutonta mokutusta, ja vastaa Hesarin nykyistä mokutuskampanjaa. Ei siinä mitään, se on täysin pelle juttu. Ylläolevat kommenttini vain noihin viimeisiin "koskaan en oo syöny enkä syö" kommenteihin.
Helsingin Hyysäri on tosiaan perseestä, ja tällaiset jutut vain syövät heidän agendaansa ja nostavat suomalaiskansallisia tuntoja.

Kävin kerran siinä hervannan paikassa. Tiskin takana epäsiistinnäköinen mies kaiveli munaskuitaan ja haisi pistävälle hielle. Paidannapit oli napaan asti auki ja tuuheat rintarvar rehottivat.
Jostain kumman syystä menetin ruokahaluni ja lähdin pois.

Jos ihminen kiinnittää edes vähän huomiota hygieniaan ja siisteyteen, niin silloin pysyy kaukana etelä-hervannan hevalista.
Tietysti jos itse on samanlainen paskaläjä, kun nämä hevalin työntekijät, niin sinne vaan kebabille.

Kaarin M

QuoteSuomalainen asiakaspalvelu, harvoja poikkeuksia lukuunottamatta, on mitä happaminta "anna jo rahat ja suksi (#/¤(#/¤"-vääntöä. Etenkin Salon viimeaikaisia tapahtumia tarkastellessa huomaa että puskaradion sanoman merkitys on etnoravintoloille valjennut. Samaa ei voitane sanoa suomalaisista ravinteleista.

Kyllä esim. täällä Helsingissä saa kelpo palvelua, ja kun tarkemmin ajattelen, en edes muista milloin olisin saanut muuallakaan huonoa palvelua. Taitaa olla tuo huono suomalainen asiakaspalvelu myytti, jota on mukava heitellä ilman perusteita. Hyvä vinkki saada hyvää palvelua on käyttäytyä ITSE asiallisesti ja ystävällisesti asikaspalvelijaa kohtaan. Niin paljon on asiakkaita jotka kurkkusuorana äkäisesti huutavat kahvilassa: " MISTÄ TÄÄLTÄ SAA KAHVIA!!!" kun asian voisi esittää ystävällisestikin...harvemmin asiakaspalvelutehtäviin edes hakeutuu ihmisvihaajia töihin.

Kebabravintoissa harvemmin asioin, en palvelun vaan juuri tuon hygienian takia: ruokahalu lähtee melko nopeasti kun työntekijä on upottanut karvaiset kätensä kyynärvarsia myöten salaattipakkiin salaattia sekoittaessaan, ilman suojakäsineitä tietenkin ja kultakellokin ranteessa loimottaen...
Tänään ei saa uskoa
tänään täytyy unohtaa
tänään ei saa tuntea tuskaa
tänään täytyy diskossa persettä heiluttaa

PaulR

Kaarinilla pointtia tuossa.
Ei tulisi mieleenkään alkaa ruoanvalmistajalle muumittelemaan tai käyttäytymään epäasiallisesti näissä paikoissa.
Ainakaan ennen kuin annos on edessä. ;D

IDA

Quote from: Huolestunut Kansalainen on 25.07.2009, 00:15:59
No mutta sehän on mitä totisinta totta. Suomalainen asiakaspalvelu, harvoja poikkeuksia lukuunottamatta, on mitä happaminta "anna jo rahat ja suksi (#/¤(#/¤"-vääntöä.

No ei ole. Itse olen nauttinut koko ikäni suomalaista asiakaspalvelua ja voin väittää sen olevan hyvää, vaikka siinä pieniä

http://hatapaidenkalinaa.blogspot.com/2007/08/urbaani-syke.html

puutteita onkin.

MokuMan

Quote from: Kaarin M on 25.07.2009, 10:52:45
QuoteSuomalainen asiakaspalvelu, harvoja poikkeuksia lukuunottamatta, on mitä happaminta "anna jo rahat ja suksi (#/¤(#/¤"-vääntöä. Etenkin Salon viimeaikaisia tapahtumia tarkastellessa huomaa että puskaradion sanoman merkitys on etnoravintoloille valjennut. Samaa ei voitane sanoa suomalaisista ravinteleista.

Kyllä esim. täällä Helsingissä saa kelpo palvelua, ja kun tarkemmin ajattelen, en edes muista milloin olisin saanut muuallakaan huonoa palvelua.

Minä käyn aktiivisesti kahvilla ja syömässä ulkona, ja näppituntumani on, että suomalaisista asiakaspalvelijoista:

- kolmannes on iloisia ja ystävällisiä
- puolet on neutraaleja (eivät ystävällisiä mutteivät epämiellyttäviäkään)
- vajaa viidennes on happamia - tulee fiilis, ettei samassa paikassa käy mielellään.

Sama pätee kaupan ja huoltoaseman kassoihin. Sellaiseenkin olen törmännyt, että sama tantta on välillä pahalla päällä ja välillä hymyilee kuin Naantalin aurinko. Huono päivä siis, tai juuri väitellyt viisi minuuttia vittumaisen asiakkaan kanssa.

Mamupaikoissa jakauma on suunnilleen saman lainen, paitsi että ystävällisyys jää paremmin mieleen. Tiskin takaa jo ovella hymyssäsuin huudettu "hheei, thervetulo-a" jää paremmin mieleen - ehkä nuivuuden takia - kuin ystävällinen kahvilatäti.

Juki

Quote from: Kaarin M on 25.07.2009, 10:52:45
QuoteSuomalainen asiakaspalvelu, harvoja poikkeuksia lukuunottamatta, on mitä happaminta "anna jo rahat ja suksi (#/¤(#/¤"-vääntöä. Etenkin Salon viimeaikaisia tapahtumia tarkastellessa huomaa että puskaradion sanoman merkitys on etnoravintoloille valjennut. Samaa ei voitane sanoa suomalaisista ravinteleista.

Kyllä esim. täällä Helsingissä saa kelpo palvelua, ja kun tarkemmin ajattelen, en edes muista milloin olisin saanut muuallakaan huonoa palvelua. Taitaa olla tuo huono suomalainen asiakaspalvelu myytti, jota on mukava heitellä ilman perusteita.



Suomalaiset ovat kyllä sillä tavoin melko metkaa junttiporukkaa (!), että tykkäämme ruoskia itseämme mitä kummallisismilla itseinhoon perustuvilla myyteillä tai väitteillä, joissa on vain vähän perää jos ollenkaan:

"Suomalainen asiakaspalvelu on aina huonoa, suomalaiset ovat maailman kateellisin kansa ja Euroopan väkivaltaisin kansa; suomalaisilla on heikko itsetunto; kun Italiassa tehtiin suurta taidetta, täällä väsättiin junttimaisia puukirkkoja; aina saa hävetä suomalaisia ulkomaisilla lentokentillä sillä suomalaiset myös ryyppäävät eniten; suomalaiset tekevät myös eniten itsemurhia ja muistinko jo sanoa, että suomalaiset ovat kateellisia juntteja.

Että saa taas hävetä!  :-\

Suomalaiset ovat sisäsiittoista sepelvaltimoporukkaa. Eivätkä suomalaiset mörököllit osaa edes puhua; kun turisteja tulee kaupunkiin ei kukaan paikallinen osaa alkeellistakaan small talkia. Suomalainen pukeutuminen on jonkin aneemisen tuulipuvun päällevetämistä ja sandaalien pitämistä vittu sukkien kanssa. Ja sitten kuvitellaan et me ollaan jokin sivistyskansa. Pisa my ass!"


"Saatana astukaa linttaan ne talvikenkänne", kuten jokin laulo taannoin meni.  ;) Niin minä ainakin teen.

Snoopy

Quote from: Joonatan on 16.05.2009, 15:22:01
Tampereella on hyviäkin kebab-paikkoja.

Minun suosikkini on Ibon Kebab Pizzeria & Elintarvikekioski, käykää testaamassa. Samalla reissulla näette oikein hyvin kotoutuneen maahanmuutajan, ei tarvitse kuunnella edes takahuoneesta kaikuvaa äbäläwäbälää.



JR

Miksette voi vain syödä kotimaista läskisoossia? Naudanlihan rasva on myrkkyä suomalaisille verisuonille.
Kiinalaisesta ruuasta tykkään hulluna, mutta kaksi kertaa on tullut ruokamyrkytys.



Mage

Oman kokemukset ovat olleet sekä huonoja, että hyviä.

Tässä yksi kokemus.

Minä:Yksi pita kebab, ei valkosipulia.

Kebabmoniosaaja tekee kebabin, laittaa paljon valkosipulia.

Minä:Mähän sanoin, että ei valkosipulia.

Kebabmoniosaaja alkaa kaivaan lusikalla valkosipulikastiketta kebabista huonolla menestyksellä. Tarjoaa sen minulle samalla sanoen: Se olla hyvä. Sinä syö sen.

Arvaas muumittiko.... ko. kebab jäi sitten seuraavan nautittavaksi  :P

Kyllä tällä palvelulla lamaa torjutaan ja saadaan se huutava työvoimapula aikaan.

Snoopy

Quote from: Mage on 25.07.2009, 13:15:18Se olla hyvä. Sinä syö sen.

Heh! Tulee mieleen juttu liki 20 vuoden takaa. Menin biker-porukassa, oli komeat liivit ja rockeriulkonäkö muutenkin kohdallaan, kebabille siihen aikaan kaupungin ainoaan etniseen raflaan, tarjoiltu kebab-liha oli kuivaa ja varmaan microtettua, ranskalaiset yhdellä kaverilla raakoja ja toisella microtettuja vetisiä löllöjä. Kaiken kruunasi kebab-paikan jukeboxi, mikä soi ihan liian hiljaa. Rumin ja isoin meistä veti turkkilaisen rintakarvoista tiskin yli ja talutti pöytään tutkimaan annosten laatua. Lämminhenkisen neuvottelutilaisuuden jälkeen ravintoloitsija suuren yhteisymmärryksen vallitessa teki meille kaikille uudet annokset ja tällä kertaa laatu oli aivan erinomaista, ilmeisesti saimme oikeauskoisille maanmiehille tarkoitetuista raaka-aineista valmistetut eväät. Jukeboxiinkin saimme lisää ääntä! :)

Nykyisin tällainen rassistinen ruuan laadusta rakentavaan sävyyn huomauttaminen johtaisi varmaan 10v linnatuomioon.

CaptainNuiva

Quote from: Huolestunut Kansalainen on 25.07.2009, 00:15:59
Quote from: Nissemand on 16.05.2009, 09:32:48
Ihan hirveää kuraa kirjotettu hesarin välihuomio osalla. Tiivistettynä kebabbilassa saa aina hyvää ruokaa ja palvelua, kun taas suomalaisessa paikassa ei saa mitään muta kuin kuivaa korvapuustia ja kylmiä katseita. Terve!

No mutta sehän on mitä totisinta totta. Suomalainen asiakaspalvelu, harvoja poikkeuksia lukuunottamatta, on mitä happaminta "anna jo rahat ja suksi (#/¤(#/¤"-vääntöä. Etenkin Salon viimeaikaisia tapahtumia tarkastellessa huomaa että puskaradion sanoman merkitys on etnoravintoloille valjennut. Samaa ei voitane sanoa suomalaisista ravinteleista.

Meikäläisellä käy aina silloin tällöin vieraita useammasta Euroopan maasta ja kertaakaan kukaan ei ole valittanut huonosta palvelusta vaan päin vastoin, palveluja on kehuttu ja todettu vielä perään että kotimaassa ei saa näin hyvää palvelua.

Edelleen, arkitehtuuria yleisellä tasolla kehutaan, samoin sitä että "Kaikki toimii" ja tietty luontoa ihastellaan sekä yleistä puhtautta/siisteyttä.
Kiitosta saavat myös yleinen taso vieraiden kielten osaamisesta sekä ihmisten ystävällisyys.

Kun oikein alkaa muistelemaan niin kauhistelua ovat herättäneet vain nämä: Kovat pakkaset ja osin hintataso.
Joskus tekisi mieli etsiä käsiin näitä Suomea mollaavia, huonolla itsetunnolla varustettuja mokuttajia ja ohjata ulkomaisia vieraitani heidän kanssaan keskustelemaan mitä Suomessa on huonoa ja mitä muualla parempaa.
Taitaisi vain se keskustelu loppua lyhyeen mokuttajan taholta...

Jos ihmisen suurimpia huolenaiheita ovat satunnainen sukkia sandaalien kanssa käyttävän tai tuulipukuun pukeutuvan kanssakansalaisen pukeutumistyyli niin tälläisen kannataisi hankkia ihan oikea elämä eikä elää eläämäänsä jonkun todellisuudesta irti olevan vision kautta.
Minulle ei kukaan ulkomaalainen koskaan eikä missään ole ihmettellyt joidenkien tuulipukuja taikka sukkia sandaalien kanssa...

"Lehto toteaa, että esim. hän itse sekä sosiaalijohtaja Syrjäläinen ovat syntyneet muualla, eivätkä siksi ole kantaväestöä."

Komia

Quote from: NuivaBlondi on 17.05.2009, 15:45:06
Tositarinaa Kotkan Karhulasta. Olipa kerran kymmenkunta kebabpizzeriaa. Yksi niistä suomalaisten pyörittämä ja loput tiedätte kyllä kenen. Tämä yksi suomalainen pizzeria poltettiin, tuhottiin ja ryöstettiin monen monta kertaa ja enää sitä ei Karhulassa olekkaan.

Paikalliset karvakäsi-mafiosot eivät tykänneet kilpailevasta suomalaisesta yrittäjästä. Kyllä muumittaa tollanen. Onneksi omistaja sai ilmeisesti vakuutuksien kautta kaiken menettämänsä takaisin.



Karhulan Meri Kebab on välillä herättänyt kaveripiirissä kysymyksiä... Miten se voi toimia(Nythän sen pinta-ala vähintään tuplattiin laajennuksella) kun esim. rulla on n. 2 kertaa isompi kun normaalisti ja maksaa 5e. Muutenkin kaikki annokset tuntuu olevan tolkuttoman kokosia ja järjestään pari euroa halvempaa kuin muualla.

ajuha

tuttavani, kurdistanista kotoisin oleva mies pitää vaimonsa(vaimokin on kurdi) pizzeeriaa, painavat töitä, kun mykrän härät, paikka on viikonloppuisin auki 12-05, suunnilleen kerran kuukaudessa riz soittaa ja kysyy voiko tuoda pojan 4v. meille lauantain ja sunnuntain väliseksi yöksi hoitoon, aina on voinut. safka on hyvää, palvelu pelaa, ainoa," mutta "on muiden lähinnä turkkilaisten suhtautuminen, kaikenlaisten uhkailujen muodossa. kisa on kovaa, kun syö kebabbia, aamulla kirvelee.

Snoopy

Quote from: Komia on 25.07.2009, 16:57:11Karhulan Meri Kebab on välillä herättänyt kaveripiirissä kysymyksiä... Miten se voi toimia

Tuttavani on tilitoimistossa töissä ja hän väitti mamukebabin liikevaihdosta yli 70% tulevan erilaisten tukiautomaattien kautta, mainitsi mm. starttirahan, työllistämistuen, oppisopimuskoulutuksen palkkatuen ja maahanmuuttajan erityistuen.

Reilu peli.

ajuha

 serkut ja veljet yms. ovat duunissa nimellistä palkkaa vastaan, hippasen saattaa vääristää kilpailua, verrattuna suomalaiseen lätty-yrittäjään.