News:

Ihan vaan ystävällisenä vihjeenä väliaikaisia sähköposteja tai muuten keksittyjä osoitteita käyttäville rekisteröityneille, osoitteen pitäisi olla toimiva tai muuten ette saa koskaan tunnustanne auki.

Main Menu

2010-07-29 TS: Turkulainen kebab-keisari suunnittelee suurtuotantolaitosta

Started by Iloveallpeople, 01.08.2010, 22:49:32

Previous topic - Next topic

ikuturso

Quote from: Iloveallpeople on 01.08.2010, 22:49:32
QuoteTurkulainen kebab-keisari suunnittelee suurtuotantolaitosta

Turkulainen Agali Groupin toimitusjohtaja ja omistaja Serggio Agali  aikoo investoida lähivuosina uuteen teurastamoon ja lihan jalostuslaitokseen Turun seudulla. Yrityksen nykyinen 150 neliömetrin jalostamo sijiatsee Hirvensalossa. Neliöitä uuteen tuotantolaitokseen tulee jopa kaksi ja puoli tuhatta.

Työntekijöiden määrä aiotaan nostaa nykyisestä kolmesta noin 15 henkeen. Yrityksen toimitusjohtaja Agali on käynyt jo katsomassa mallia uuteen tuotantolaitokseen Hollannissa, ja piirustukset ovat tuotantolaitosta varten valmiina.

Agalin suunnitelmat eivät lopu tähän, vaan mies aikoo perustaa Helsinkiin lihatukun, josta tullaan myymään 50?–?100 erilaista lihatuotetta.

Lihaliike Agali on erikoistunut Suomessa kasvaviin halal-lihan markkinoihin. Lihaliike valmistaa kebab-vartaansa noudattaen islamin halal-säännöstöä. Se on muslimien suositus, joka on alun perin käytännönläheinen ohjeistus ruuan hygieenisyyden varmistamiseen.

Halal-tavalla teurastetusta eläimestä täytyy vuodattaa veri pois mahdollisimman tarkasti. Vaikka hygieenisyydessä ei muuhun lihaan verrattuna ole nykyään juuri eroa, halal on jäänyt samanlaiseksi rituaaliksi kuin juutalaisten kosher-ruokakin. Myös kantasuomalaiset ovat nauttineet ehkä tietämättään halal-kebabista niissä lukuisissa kebab-ravintoloissa, joihin Agali toimittaa lihaansa. Nykyisin hänellä on Turussa kaksi ravintolaa ja yksi kahvila.

LUE LISÄÄ TORSTAIN TURUN SANOMISTA

Turun Sanomat

Artikkelin faktaosiosta puuttuu maininta, että kaikkien teuraseläinten pää käännetään mekkaan päin, ja ennen teurastusta lausutaan rukous joka tainnuttaa eläimen.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Lemmy

Ei pidä unohtaa, että tiedemiehet ovat keksineet sikapartikkelien kasvatuksen laboratoriossa
http://www.iltalehti.fi/ruoka/200912090154356_ru.shtml
- Emmekä enää euroakaan lähetä näihin etelän hulivilimaihin. Tässä on laki ja profeetat. Timo Soini YLE 01.06.2011

Kommeli

Quote from: RR on 02.08.2010, 12:48:58
Halal-liha on nyt vain vähän suoraviivaisempi prosessi ilman hienosteluja.
Mites sitten, jos meidänkin teurastajat jättäis tainnuttamisen pois kokonaan? Parantaisiko tämä huomattavasti tuotantolaitoksen kannattavuutta?
Jos halal-lihan tuotanto kerran on niin paljon kätevämpää mutta yhtä hygienista, niin miksi emme syö halal-lihaa kaikki?
Pakkohan tässä joku juttu on olla.

Kettu2

Quote from: ikuturso on 02.08.2010, 15:30:46
Artikkelin faktaosiosta puuttuu maininta, että kaikkien teuraseläinten pää käännetään mekkaan päin, ja ennen teurastusta lausutaan rukous joka tainnuttaa eläimen.

-i-

Onhan tätä halal-keskustelua ollut aiemminkin. Onko jotain todisteita ettei eläimiä tainnutettaisi konkreettisesti (muuta kuin höpönlöpön-sanoilla) ennen kurkun viiltämistä? Mikäli epäilyksiä laittomasta menettelystä olisi luulisi viranomaisten puuttuvan toimintaan. En tiedä onko täällä nyt tahallaan sekoitettu suomalainen halal-teurastus ja oikeaoppinen halal-teurastus mutta eräät ovat antanee ymmärtää että Agalin teurastus menetelmät olisivat laittomia. Mies (kuten muutkin suomalaiset halal-teurastajat) kuitenkin lienee syytön ennen kuin toisin todistetaan.

ikuturso

Quote from: Kettu2 on 02.08.2010, 19:40:50
Quote from: ikuturso on 02.08.2010, 15:30:46
Artikkelin faktaosiosta puuttuu maininta, että kaikkien teuraseläinten pää käännetään mekkaan päin, ja ennen teurastusta lausutaan rukous joka tainnuttaa eläimen.

-i-

Onhan tätä halal-keskustelua ollut aiemminkin. Onko jotain todisteita ettei eläimiä tainnutettaisi konkreettisesti (muuta kuin höpönlöpön-sanoilla) ennen kurkun viiltämistä? Mikäli epäilyksiä laittomasta menettelystä olisi luulisi viranomaisten puuttuvan toimintaan. En tiedä onko täällä nyt tahallaan sekoitettu suomalainen halal-teurastus ja oikeaoppinen halal-teurastus mutta eräät ovat antanee ymmärtää että Agalin teurastus menetelmät olisivat laittomia. Mies (kuten muutkin suomalaiset halal-teurastajat) kuitenkin lienee syytön ennen kuin toisin todistetaan.

Enpä ketään väitä laittomuuksiin syyllistyvän. Minua lähinnä huvittaa, kun erilaisissa artikkeleissa kerrotaan kansalle, mitä "halal" tarkoittaa. Tässäkin vain, että" Veri vuodatetaan pois mahdollisimman tarkasti, mutta hygieenisyydessä ei ole juurikaan eroa." Minusta kansalle voisi kertoa myös tämän rituaalisen puolen.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-


Jouko

Täytyy muistaa että juutalaisten kosher on ihan vastaava rituaali. Se ei siis ole uskontosidonnainen vaan Lähi-Idän kulttuuriperinne. Sianlihankin kanssa sama juttu.
"Raja railona aukeaa.Edessä Aasia, Itä.Takana Länttä ja Eurooppaa;varjelen, vartija, sitä."

Uuno Kailas

Suomessako jokin mamujen aiheuttama huumeongelma? Ja khatin kontit!

Komediaa, parodiaa, sarkasmia ja ivaa; lakonisuutta ja kyynisyyttä unohtamatta

Nyökkäily; Tuo aikamme valtiomiestaito

Toopo

QuoteValtava kebabskandaali Suomessa

Elintarvikkeiden turvallisuutta valvova Evira on laittanut turkulaisen lihaliikkeen toimittamat tuotteet myyntikieltoon ja keskeyttänyt liikkeen toiminnan.

Agalin kautta on toimitettu lihaa lukuisiin suomalaisiin ravintoloihin ja suurkeittiöihin. Useimmat Eviran nimeämistä ravintoloista ovat etnisiä ruokapaikkoja.
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/119332-valtava-kebabskandaali-suomessa-–-katso-onko-kantapaikkasi-listalla

Liittyy myös tähän ketjuun
http://hommaforum.org/index.php/topic,62942.30.html

Hoomeri

Jaaha pääepäilty on turkulainen liikemies. Eikös turkulaisuuden mainitseminen tässä yhteydessä ole rasistista ja turkulaisia loukkaavaa?

"toimitusjohtaja Serggio Agali
Hallituksen jäsenet Kaupparekisterissä
Varsinainen jäsen: Agali Serggio
Varajäsen: Mahmoodi Hussein"

"Päätekijäksi epäillään turkulaista liikemiestä, ja muut epäillyt ovat hänen lähipiiristään. "
http://www.iltalehti.fi/ruoka/2012011215070166_ru.shtml

pakruti2c263

QuoteEviran mukaan Lihaliike Agali Oy:n valmistamat lihatuotteet eivät täytä elintarvikkeille asetettavia vaatimuksia ja on syytä epäillä, että niiden turvallisuus ja hygienia ovat puutteelliset. Virheellisyyksiä on todettu jäljitettävyydessä, merkitsemisessä sekä säilytys- ja käsittelyolosuhteissa.

Turun elintarvikevalvontaviranomainen on keskeyttänyt Lihaliike Agalin toiminnan toistaiseksi vakavien epäkohtien takia. Evira on kieltänyt yrityksen valmistamien elintarvikkeiden myynnin sekä määrännyt ne käyttökieltoon. Tuotteet on hävitettävä.
------
Ihmiskauppaa ja veropetoksia
Keskusrikospoliisi, Rajavartiolaitos ja Varsinais-Suomen poliisilaitos ovat aloittaneet keväällä 2011 esitutkintakokonaisuuden, jonka kohteena on neljä Turussa toimivaa yritystä: Agali Oy sekä kolme muuta samaan kokonaisuuteen kuuluvaa yritystä.

Varsinais-Suomen poliisilaitos ja Rajavartiolaitos tutkivat tapaukseen liittyvää ihmiskauppaa, laittoman maahantulon järjestämistä sekä kiskonnan tapaista työsyrjintää. Keskusrikospoliisi vastaa näissä neljässä yrityksessä tapahtuneiden talousrikoksien (törkeä veropetos, törkeä kirjanpitorikos) sekä terveysrikoksen tutkinnasta.
http://www.iltalehti.fi/ruoka/2012011215070166_ru.shtml
Taisi suurtuotantolaitossuunnitelmat mennä mönkään.
Hyvä näin.
Myönnettäköön, tämä "kultamuna" on työllistänyt tähän mennessä runsaasti viranomaisia. Työllistää vielä lisäää.
Onneksi ei kai sentään pelastuslaitosta.

Ps.
Toinenkin ketju samasta "yrityksestä."  Voisiko yhdistää?
Suvaitsija:
"Monikulttuurisuus on sitä, että meillä on neekeri ja sitten meillä on muslimi, ja kantaväestö suvaitsee ja alistuu."

P

Quote from: Hoomeri on 12.01.2012, 18:54:03
Jaaha pääepäilty on turkulainen liikemies. Eikös turkulaisuuden mainitseminen tässä yhteydessä ole rasistista ja turkulaisia loukkaavaa?

"toimitusjohtaja Serggio Agali
Hallituksen jäsenet Kaupparekisterissä
Varsinainen jäsen: Agali Serggio
Varajäsen: Mahmoodi Hussein"

"Päätekijäksi epäillään turkulaista liikemiestä, ja muut epäillyt ovat hänen lähipiiristään. "
http://www.iltalehti.fi/ruoka/2012011215070166_ru.shtml

Selkeästi rasistit pistävät kampoihin hallal-kebabin suurtuotannolle?   :facepalm:  On tällä tulevalla Finlaysonilla ja Gutzeitilla nyt hivenen vastoinkäymisiä suvaitsemattoman hallinnon kanssa? :roll:
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

RP

Quote from: ikuturso on 02.08.2010, 15:30:46
Agali on erikoistunut Suomessa kasvaviin halal-lihan markkinoihin. Lihaliike valmistaa kebab-vartaansa noudattaen islamin halal-säännöstöä. Se on muslimien suositus, joka on alun perin käytännönläheinen ohjeistus ruuan hygieenisyyden varmistamiseen.

QuoteLakimies Pitkänen kuvailee Agalin toimintaa "hulvattomaksi" ja "täysin edesvastuuttomaksi".

- Siellä ei ole millään tavalla huolehdittu hygieniasta. Pakastimien lämpötilat eivät ole pysyneet siellä, missä pitäisi. Minkäänlaista kirjanpitoa ei ole, Pitkänen sanoo.

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/119333-kebabtukun-%E2%80%9Dhulvaton%E2%80%9D-meno-%E2%80%9Dvakavaa-vaaraa-suomalaisille%E2%80%9D
"Iloitsen Turkin yrityksestä yhdistää modernisaatio ja islam."
http://www.ulkopolitiikka.fi/article/523/martin_scheinin_periaatteen_mies/

retired

QuoteMyönnettäköön, tämä "kultamuna" on työllistänyt tähän mennessä runsaasti viranomaisia. Työllistää vielä lisäää.
Onneksi ei kai sentään pelastuslaitosta.

No nythän on taas ruttokansantuotetta kohottettu oikein urakalla!?

Papa Noel

Joko Lipposka vetelee tyhjäkäynnillä keebab-marssia olohuoneessa?
Kauheet äärioikeistolaiset viranomaiset puuttuvat rehellisen lihatukkurin elämään.
http://www.taloussanomat.fi/ihmiset/2012/01/13/kebab-kiskonta-1-000-euron-vuosipalkka/201220909/137
A.Alho;"Lopettakaa nyt tuo uikutus islamin hyökyaallosta ja opetelkaa uimaan".

Uskontoni vastustaa Halal -lihaa, pakkohunnutusta, parvekelentokoulutusta ja julkihomotusta.

Sananvapaus kattaa myös sellaiset viestit, jotka loukkaavat, järkyttävät tai häiritsevät valtiota tai jotain sen väestön osaa.
-EIT 25.11.1997

Iloveallpeople

Jaahas. Saa sitä näköjään etsiä positiivisia mamu-uutisia, kun nekin näyttävät lopulta lähes aina päättyvän kehnosti.
"Kun poliitikko pakotetaan lähtemään paikaltaan tai suljetaan puolueesta tiedotusvälineiden painostuksen vuoksi, ei kyse ole mistään punavihreästä salaliitosta, vaan juuri siitä, miten demokratian pitääkin toimia."  (käännös) - Lasse Garoff

pakruti2c263

IL Perjantai 13.1.2012 klo 10.26
Nämä paikat myivät kohukebabia - Löytyykö kantapaikkasi listalta?
http://www.iltalehti.fi/ruoka/2012011315072996_ru.shtml
No, ei löydy koska en syö kebakoita.
Suvaitsija:
"Monikulttuurisuus on sitä, että meillä on neekeri ja sitten meillä on muslimi, ja kantaväestö suvaitsee ja alistuu."