News:

Ihan vaan ystävällisenä vihjeenä väliaikaisia sähköposteja tai muuten keksittyjä osoitteita käyttäville rekisteröityneille, osoitteen pitäisi olla toimiva tai muuten ette saa koskaan tunnustanne auki.

Main Menu

10) "Silloinpa emme tietäisi, miltä maistuu pizza, kebab tai sushi."

Started by Miniluv, 19.11.2011, 11:18:50

Previous topic - Next topic

Malla

Quote from: Leso on 31.03.2014, 15:19:47
Quote from: Malla on 31.03.2014, 15:12:51
Quote from: Leso on 31.03.2014, 15:05:26
Pasteija, eli piiras tai jotain.

Olen itse tehnyt "tai jotain"-versiota voitaikinasta, koska uppopaistetut alkavat aika pian maistua eltaantuneelta rasvalta.

Niinpä!
Itsekin olen laittanut polentaa "oman mallin mukaan", koska eihän sekään nyt ole mitään muuta kuin maissisössöä. Sama asia kuin että keittelisin riisit tai kauravellit hurlumhei-periaatteella.
Vaan kyllä polenta Aitona Espanjalaisena myy huitsutin paljon paremmin kuin maissipuuro.

Polenta on huitsin pahaa myös espanjaksi ja italiaksi. Minun mielestäni. Sana on hyvä tietää, jotta osaa karttaa moista.

Cous-cous (kuskus  :)) ja bulg(h)ur ovat vehnää. Toisessa ryynit ovat joskus hiukan isompia.

Olisiko se turkkilainen piiras muuten börek?

Leso

Kuten sanoin, burek tai jotain sinne päin: börek, burek, byrek...
Kreikkalaisillakin taitaa olla sille joku oma nimensä, joka tietty kreikankielisenä nimenä tekee valtavan pesäeron siihen faktaan, että se on ilmeisen turkkilaisalkuperäinen.
(No ajatella!)

Kyllähän nyt jokainen ajatteleva aikuinen tajuaa ilman eri erittelyä, että kaikki, ja tosiaankin tarkoitan, että kaikki, ottomaanivaikutuksen alla olleet maat ovat assimiloituneet (onx toi oikee sana?) myös siellä kyökin puolella.
Ja viittaan ruokaan!

Miten samaa vaikutusta ei olisi ollut missään muualla?

Edelleen - se somalien sambuusi.
Osaako ne selvittää sen alkuperän?
On se kuitenkin uppopaistoineen sen verran vaivalloinen, että noinkohan herrakansa somalit sitä itse Somaliassa laittelee...?
Joten onko se vaan sitä, mihin somalit ovat tottuneet?

Elsa Beskow: Täti Vihreä, Täti Ruskea ja Täti Sinipunainen

Hungary is a bad choice, Ásotthalom is the worst. -- Ásotthalomin hunkki pormestari
https://www.youtube.com/watch?t=17&v=fgJRjy2Xc0c

Nauru pidentää ikää, sanoi australialainen rajavartija.

Pete_G

Söin pizzaa helsinkiläisessä pitseriassa jo yli 40 vuotta sitten, enkä vieläkään tiedä missä kaikki stadin italialaiset lymysi. Ravintolahenkilökunnan joukosta ei ainakaan löytynyt. Täytyihän ne jossakin olla. Ehkä Sari Saloranta tietää.

Mielenkiintoinen lause Salorannalta: "Törmäyksiltä voidaan välttyä vain, jos kaikki jäävät jököttämään omalle kotipihalleen."
Aika nuivasti sanottu.
87,1 % av alla svenskar är odemokrater.

imaginaariluku

Quote from: Ink Visitor on 31.03.2014, 15:00:53
Ja huolimatta somppujen massamaahanmuutosta emme vieläkään tiedä miltä somppuruoka maistuu...
Olen antanut itseni Ylen uutisoinnista ymmärtää, että suosituin somalikeittiön tai yleensäkin afrikkalaisen keittiön annos on seuraavannäköinen. Pahoitteluni länsimaisesta kattauksesta. Ei tuolla ravintola pystyssä pysy, enkä tosiaan tiedä miltä maistuu.

normi

Ennen pizzaa ja kebabia ja sushia me kuoltiin nälkään. Onkin outo mysteeri, että mistä suomalaiset ovat tulleet.

Vakavasti puhuen, meillä ei vieläkään ole samanlaista ruokakulttuuria kuin Etiopiassa tai Paraguayssa... jos jotain ei tiedä, niin sitä ei osaa kaivata. Eli vaikka maailma olisi mennyt toisin ja meillä EI olisi kebabia, niin olisimme aivan yhtä "hyviä" kuin nytkin. Lapsena ei ollut kebabia ja hyvin meni ja hyvää ruokaa tuli syötyä.  ;)
Impossible situations can become possible miracles

Lahti-Saloranta

Kun aina muistetaan mainita mitä kaikkea hieno olemme saaneet ulkomailta monikulttuurisuuden myötä niin onko kukaan tullut ajatelleeksi sitä mistä olemme saaneet riesaksemme rasismin. Onko se tullut ulkomailta vai onko se ainut supisuomalainen keksintö jonka olemme onnistuneet levittämään maailmalle. On omituista kuvitella että yltäpäältä nokinen tervanpolttaja olisi suhtautunut rasistisesti kohtaamaansa mustaan mieheen.
Olisi päinvastoin ihaillut miehen työintoa.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

normi

Quote from: Limaukkeli on 31.03.2014, 15:19:17
Myös perunan, suklaan ja kahvin maku olisivat suomalaisille täysin tuntemattomia ilman Etelä-Amerikkalaisten tänne suuntautuvaa valtaisaa väestövyöryä eiku...:facepalm:
Niin, etkö tiennyt tästä inkojen (auringon poika pakeni oikeasti pohjanmaalle) muutosta SUomeen ja perunanviljelyn aloitusta? Muutenhan meillä ei voisi olla etunimeä INKA joka tietenkin periytyy mamuperunanviljelijöiltä.

p.s. Jos hinta maahanmuuton lopettamisesta islamilaisita maista olisi kebabin poistuminen Suomesta, niin kannattaisikohan sellainen hinta maksaa? ;)
Impossible situations can become possible miracles

Hämeenlinnan Oraakkeli

Quote from: Ink Visitor on 31.03.2014, 15:00:53
Ja huolimatta somppujen massamaahanmuutosta emme vieläkään tiedä miltä somppuruoka maistuu...
Somput syö vain ja ainoastaan Catha edulis kasvin lehtiä.


Leso

Quote from: Golimar on 31.03.2014, 21:54:42
Minä voisin luopua pizzasta, kebabista, sushista ja kehitysmaalaisista maahanmuuttajista. Ei tekisi tiukkaakaan.

Ei niin. Ei varsinkaan, kun ruoanlaitto ja kotoilu on muodissa, ja reseptit löytyy internetistä.
Joten...?
Elsa Beskow: Täti Vihreä, Täti Ruskea ja Täti Sinipunainen

Hungary is a bad choice, Ásotthalom is the worst. -- Ásotthalomin hunkki pormestari
https://www.youtube.com/watch?t=17&v=fgJRjy2Xc0c

Nauru pidentää ikää, sanoi australialainen rajavartija.

ilkka75

Jos joku minulle vielä alkaa hehkuttaa, että somalialaiset tekevät ihan yhtä lailla duunia kuin muutkin väestöryhmät, ehdotankin heti asiasta keskustelemista syvemmälti jossain somalialaisessa ruokapaikassa. Sainpas tästä itsekin standardivastauksen.
"Hulluutta on se, että tekee samat asiat uudelleen ja uudelleen ja odottaa eri tuloksia."

-- Albert Einstein

"Suomi voi välttää lännen virheet maahanmuuttajien kotouttamisessa."

-- Dosentti Pasi Saukkonen

ilkka75

http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/184786-afrikan-makuja-saa-yha-etsia

Tuosta kun lukaisee, Helsingissä afrikkalaista ravintolaa ovat yrittäneet:
- egyptiläiset
- etiopialaiset
- gambialaiset
- marokkolaiset

Lisäksi yhdessä putiikissa oli eritrealainen kokki. Missä somalien panos? Toimittaja olisi varmasti lyönyt yhdenkin löytämänsä näytteen etusivulle kuvan kera, joten vähän pahaa pelkään, että ei.
"Hulluutta on se, että tekee samat asiat uudelleen ja uudelleen ja odottaa eri tuloksia."

-- Albert Einstein

"Suomi voi välttää lännen virheet maahanmuuttajien kotouttamisessa."

-- Dosentti Pasi Saukkonen

elukka

en ole vieläkään saanut selville, miltä maistuu poronmuna, vaikka saamelaiset mamut ilmeisesti toivat tuon kulttuurin 10 000 vuotta sitten.

Sitten kun on maistanut, voi tasa-arvoisesti edetä aikajanajärjestyksessä muitten mamujen evveisiin, niinku kebabbeihin tai kissaan talon takaa....
Kulttuurimarxismi
http://rauta-aika.blogspot.fi/2012/04/frankfurtin-koulukunnan.html

Homoliittolain vaikutukset Massachusettsin osavaltiossa
https://www.youtube.com/watch?v=bSXFb6ULsCg

Jääpää

Quote from: Pete_G on 31.03.2014, 15:48:16
Söin pizzaa helsinkiläisessä pitseriassa jo yli 40 vuotta sitten, enkä vieläkään tiedä missä kaikki stadin italialaiset lymysi. Ravintolahenkilökunnan joukosta ei ainakaan löytynyt. Täytyihän ne jossakin olla. Ehkä Sari Saloranta tietää.

Mielenkiintoinen lause Salorannalta: "Törmäyksiltä voidaan välttyä vain, jos kaikki jäävät jököttämään omalle kotipihalleen."
Aika nuivasti sanottu.
Vähän sama oli kebabin kanssa:
"Suomeen kebab tuli 1980-luvun alussa, kun Veikko ja Tuula Huhtakangas perustivat Suomen ensimmäisen kebab-ravintolan Otavankadulle Poriin 1982"
http://fi.wikipedia.org/wiki/Kebab
http://www.tamperelainen.fi/artikkeli/253149-missa-olikaan-suomen-ensimmainen-kebab-ravintola-katso-kuvat

Kivaa askartelua (ulkona lähinnä, keittiö (ja naama) ihan rasvassa..) :
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/406604/Peremec%20eli%20turkkilaiset%20lihapiiraat/
  ja alkuperä:
http://www.makuja.fi/artikkelit/1876324/ajankohtaista/paramats-on-tampereen-oma-pikaruoka-oletko-maistanut-eksoottista-lihapiirakkaa/

Kuuluisia somalialaisia sambuusa-piirakoita ei ole tullut eteen, eikä viitsi sinne Lieksaan niitä mennä kärttämään, kun seura on mitä Li e ja teetä juon yleensä vain sairaana.
(koivunlehtee pitäis tänä keväänä kerätä  urakalla..taas:)  http://www.yrttitarha.fi/kanta/koivu/    )

Onneksi niitä saa vaikka viinahuikan kanssa melkein mistä tahansa. Ei tietenkään somalin tekemänä..
http://en.wikipedia.org/wiki/Samosa

https://sites.google.com/site/somaliruoka/ruokakulttuuri

Tämä on ollut vähän arvoitus:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Vatruska

Kun taas näitä on tullut tehtyä useilla täytteillä:
(laitoin ss-linkin hyvän riisinkeittovinkin vuoksi)
http://www.savonsanomat.fi/erikoissivut/ruokajajuoma/suolaisetleivonnaiset/ilomantsilaiset-vatruskat/1016293
Tässä kuvalla:
http://www.maku.fi/resepti/vatruskat-0#axzz2xZmyQUgL

   Täytyy varmaan kehittää lanttunauristattariohrariistaversio, vaikka sekin voidaan halveksia maahanmuuttajien tuomaksi. Ja jääkin, mitä ennen pelkästään syötiin,  on varmaan tuonti tavaraa, Afrikkalainen perusherkku Kilimanjarosta..




Perustuslaki 29§
"Kansanedustaja on velvollinen toimessaan noudattamaan oikeutta ja totuutta. Hän on siinä velvollinen noudattamaan perustuslakia, eivätkä häntä sido muut määräykset."

Leso

Millon ne keksii kalakukon? Millon?
Mä niin ootan, että ne keksii kalakukon?!
Lieksa?! Piirakat on jo niin eilistä. Kalakukko?!
Elsa Beskow: Täti Vihreä, Täti Ruskea ja Täti Sinipunainen

Hungary is a bad choice, Ásotthalom is the worst. -- Ásotthalomin hunkki pormestari
https://www.youtube.com/watch?t=17&v=fgJRjy2Xc0c

Nauru pidentää ikää, sanoi australialainen rajavartija.

Nuivatar

Quote from: ilkka75 on 31.03.2014, 22:49:34
http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/184786-afrikan-makuja-saa-yha-etsia

Tuosta kun lukaisee, Helsingissä afrikkalaista ravintolaa ovat yrittäneet:
- egyptiläiset
- etiopialaiset
- gambialaiset
- marokkolaiset

Lisäksi yhdessä putiikissa oli eritrealainen kokki. Missä somalien panos? Toimittaja olisi varmasti lyönyt yhdenkin löytämänsä näytteen etusivulle kuvan kera, joten vähän pahaa pelkään, että ei.

Hauskasti kirjoitettuja sanoja tekstissä. Onko yritetty keksiä pyörää uudestaan kun yleisesti injera-lettuna/leipänä tunnettu ruokalaji nimetään indseraksi ja berberimauste oli hienosti berbere?