News:

Ihan vaan ystävällisenä vihjeenä väliaikaisia sähköposteja tai muuten keksittyjä osoitteita käyttäville rekisteröityneille, osoitteen pitäisi olla toimiva tai muuten ette saa koskaan tunnustanne auki.

Main Menu

2011-06-27 SS: Asenteiden muutos näkyy syödessäkin

Started by Saippuakupla, 27.06.2011, 01:09:53

Previous topic - Next topic

Finka

Quote from: Asta Tuominen on 27.06.2011, 17:04:04
Quote from: Maisterinna on 27.06.2011, 16:56:29
Parsa, artisokka ja kirsikkatomaatti kyllä; peruna, porkkana, sipuli, punajuuri, lanttu, nauris, palsternakka, kaali, herne/papu/linssi (kuivattu) ei. Nimim. entinen opiskelija. Hipeimmät keräävät nokkosta, voikukanlehtiä, horsmaa ja poimulehteä luonnosta.

Joo, peruna, porkkana ja sipuli ovat helposti saatavilla ja edullisia ja niitä tuleekin syötyä paljon. Paprikat, salaatit sun muut kyllä jäävät hyllyyn. Joskus on kaihoisa ajatella Italian aikoja. Lauantaiaamuna oli paikallisten viljelijöiden tori, ja sieltä lähti aina viikon hedelmät ja vihannekset halvalla mukaan ja niitä olikin monenlaisia kassikaupalla. Granaattiomenoista voi Suomessa vain unelmoida.  :)

Eikö impivaaralaiset enää kerää lähimetsistä marjoja? Puolukkasurvos on halpaa, hyvin säilyvää ja monikäyttöistä. Granaattiomenoita, hmph!
"On helppoa olla silmiinpistävän 'myötätuntoinen', jos muut pakotetaan maksamaan kustannukset."-Murray Rothbard

Mohammed Al-gazzaz: "Iraqis and Finns have never met in thoughts, culture and religions. There is huge gap between them and it will never go away. I'm talking in general ofcourse there is exception" -FB:RHC

AstaTTT

Quote from: Finka on 27.06.2011, 20:40:10
Eikö impivaaralaiset enää kerää lähimetsistä marjoja? Puolukkasurvos on halpaa, hyvin säilyvää ja monikäyttöistä. Granaattiomenoita, hmph!

Löytyy jääkaapista. Puolukkasurvos on ollut lapsesta saakka herkkua!  :)

guest584

Quote from: Osakesäästäjä(ei keinotte on 27.06.2011, 20:08:08
Quote from: Rooivalk on 27.06.2011, 19:43:53
Quote from: Osakesäästäjä(ei keinotte on 27.06.2011, 19:13:04
Quote from: Sunt Lacrimae on 27.06.2011, 10:55:27
Quote from: Rooivalk on 27.06.2011, 09:49:48

Itselläni asenteiden muutos syödessä näkyy myös siinä, että en elätä ulkomaalaisomistuksessa olevia alennuspitserioita. Eli en ole enää moneen vuoteen ostanut noista mitään, enkä osta. Tämä on toki terveyden kannalta ihan hyvä juttu muutenkin, myös mielenterveyden.

Täälläpäin perinteistä suomalaista tai länsimaista ruokaa tarjoavia paikkoja tuntuu ihan normaalin hintatason paikooista olevan vaan vähän.  Itsekin tekisi mieli mutta kun ravintoloita saa etsiä kissojen ja koirien kanssa. :-\

Miten olisi Homman oma ravintolasuositteluketju Peräkammarin puolelle?

Mikä noissä ählämipitseriossa tökkii? Kaikista primitiivisiimät allahinpalvojat elikkä somalit ja afgaanit eivät juurikaan pizzerioita pyöritä. toki pizzeriat ovat yhtä herkkiä tulipaloille, kuin sahat laman aikaan mutta silti.


Itselläni ainakin tökkii hygienia-"osaaminen", koirille tarkoitettu jauheliha, veronkierto, vaihtoehtojen puuttuminen kun kaikki on näitä ja toki äkilliset tulipalot vaikka ne hyvinkin marginaalinen ilmiö kai ovatkin. Tuo ilmiö ei varmaan kuitenkaan tunnu mitättömältä tietyssä kerrostalossa tuolla Tampereen suunnalla.

Se on kyllä totta, että nämä pahimmat pörräilijät ovat ilmeisesti kulttuurillisesti tai jotenkin muuten kyvyttömiä edes tuommoiseen toimintaan, mutta en silti osta noita ja sillä selvä. Jotain kilpailun määrästä asuinalueellani ja mahdollisesta epätoivosta kertoo postiluukusta putoava suoraan itse jaettujen pitsamainosten määrä, kun noita tulee joskus päivittäin ja useammasta eri pitseriasta, mutta ne lentävät aina kylmästi roskiin ja sitten kaivan nauraen esiin Saarioisen kytkinlevyn jääkaapista.  :)

Ei se hygienian taso ole välttämättä sen huonompi kuin Suomalaisissa ravintoloissa.
itse olen nähnyt että näin on

Tämänkin olen valmis uskomaan ja tasapuolisuuden nimessä täytyy todeta, että en kyllä oikein osta Kebabia/pitsoja myöskään kantisten pitserioista (onko edes muita kuin Kotipizza?), vaan tuommoiset eväät ovat jääneet nykyään lähes kokonaan ruokavaliosta pois. Ehkä pari kertaa vuodessa tulee syötyä jotain tämmöistä "ulkona". Kunnon ruoka sitten erikseen, pihit ja kala jne...  :P

Kunnon quotemonsteri.  ;D

l'uomo normale

En tiedä, mutta oman rajoitetun kokemukseni mukaan margariini levitteenä indikoi tiedostavaa / suvaitsevaista / vasemmisto/kaupunkilaisliberaalia maailmankuvaa. Kuka heikäläisistä nyt ökyisäntien voita söisi. Valmisruokaa ja kaljaa voi huoletta mättää, kunhan muistaa beceliä käyttää leivälle.

Muutama tieteen oikeaksi osoittama opinkappale antaa hyvän pohjan maailmankuvalle. Vesikin on liuotin.
And madness and despair are a force.
Socially distancing.
Riittävällä moraalilla.

ukkometso

Valio on selvästi SS:n  kirjoituksen mukaan  ihan  pesunkestävä teekutsuliikkeen luomus.  On se  perhanallista kun Pekka Puskan  vuosikymmeniä  kestäneen voin  demonisoinnin  persut pilasivat :D

http://www.yle.fi/alueet/pohjanmaa/2011/06/voin_kulutus_kasvussa_2687998.html
Nerouden ja typeryyden ero?

Neroudella on rajansa.

Tinden

Quote from: Asta Tuominen on 27.06.2011, 20:42:46
Quote from: Finka on 27.06.2011, 20:40:10
Eikö impivaaralaiset enää kerää lähimetsistä marjoja? Puolukkasurvos on halpaa, hyvin säilyvää ja monikäyttöistä. Granaattiomenoita, hmph!

Löytyy jääkaapista. Puolukkasurvos on ollut lapsesta saakka herkkua!  :)

Ja minä sekoitan jugurtin sekaan puolukkasurvosta. Mutta suurinta herkkua taitaa olla mustaherukka, joko sellaisenaan tai jugurttiin sekoitettuna.


Marko Parkkola

Quote from: Possumi on 27.06.2011, 15:49:27
Ja se että hiirillä aivotoiminta vilkastuu saattaa selittää sen kuinka salilla ketoosissa olevat körmyt tosiaan demonstroivat hyvin hiirten aivotoimintaa.

No, no. Minusta tuo menee jo vähän asiattomaksi. Itse olen salia kuluttava, kuten youtubesta nimelläni etsimällä voi huomata ja tuollainen stereotypisointi ei ole kovin mukavaa, kun sitä kuulee 20 vuotta putkeen.

Muuten hyvä kirjoitus.

Lalli IsoTalo

Quote from: Paul Ruth on 27.06.2011, 01:27:36
Pitään jatkuineden empiiristem kokeiden jälkeen olen siirtynyt paistamaan ruokani terveystietoisesti meijerivoilla. Samalla tavaraalla voitelen nykyään leipäni.

Olen siirtynyt lämmittämään ruokani ilman rasvaa (jos mahdollista), ja lisäämään oliiviöljyä tarjoiluvaiheessa. Toimii esim. pastan ja höyrytettyjen vihannesten kanssa.
— Monikulttuuri = Kulttuurien sota
— Pakkomamutus = Kansanmurha
— Valtionvelka = Lapsen velkaorjuus
— Ei omaisuutta = Systeemin orja
— Digital ID = Systeemin orja
— Vihreä siirtymä = Kallis luontotuho
— Hiilineutraalius = VHM:n kuristus
— DEI, woke, SDP = Tasa-arvon tuho
— Valkoinen =  Rotusyyllinen
— Missä N, siellä R

Politologi

Quote from: Haima on 27.06.2011, 14:40:40
Kyllähän ylijämäkkä proteiinin syöminen rasittaa elimistöä ylimalkaan: aminohappojen typpiryhmistä muodostuu ns. deaminaation kautta ammoniakkia, joka elimistön pH:ssa on ammoniumionina (molemmat myrkyllisä elimistölle, erityisesti aivojen hermokudokselle). Maksahan tietenkin (ja osittain munuaiset) hoitaa ongelmaa ns. detoksikaatiolla, eli muodostaa ylimääräisestä typestä ureaa.

Elimistön puskurijärjestelmiä pH:n tasapainottamiseksi ovat hiilidioksidi-bikarbonaatti -puskurijärjestelmä, fosfaattipuskurijärjestelmä, proteiinipuskurijärjestelmä, ventilatorinen puskurijärjestelmä ja  renaalinen puskurijärjestelmä (munuaiset, ylivoimaisesti tärkein happo-emäs -tasapainoa säätelevä elin, ei maksa).

Solunulkoisen nesteen pH on n. 7,4 ja solunsisäisen n. 7,0. Solunulkoisen nesteen epänormaalina muutoksena pidetään 0,05 pH-yksikön muutosta suuntaaan tai toiseen, eli kovin suuria muutoksia ei terveellä ihmisellä tapahdu. Lisää aiheesta Anssi Mannisen kirjassa Urheiluravinteet (WSOYPro).
Muistelisin terveen kropan käsittelevän ongelmitta ainakin 4g/ painokilo proteiinimäärää, joten suht huoletta sitä saa syödä.