News:

Jos haluat tukea Homma ry:n toimintaa, voit liittyä kannatusjäseneksi maksamalla 30 euroa tilille FI4958001320216863

Main Menu

2011-02-19 YLE: Pitserian perustaminen helpottuu

Started by Iloveallpeople, 20.02.2011, 12:37:21

Previous topic - Next topic

Iloveallpeople

QuotePitserian perustaminen helpottuu

Ensi syksystä lähtien pelkkä ilmoitus elintarvikehuoneiston avaamisesta riittää. Tähän asti huoneisto on täytynyt hyväksyttää etukäteen terveysviranomaisilla, jolloin vaatimukset on vedetty ennemmin ylä- kuin alakanttiin.

- On saatettu vaatia ylimääräinen vesipiste "varmuuden vuoksi". Kynnys on ollut korkea, ja omavalvontavaatimukset tuntuneet kohtuuttomilta. Se on estänyt myös maatiloja perustamasta suoramyyntiä, kertoo ylitarkastaja Sebastian Hielm maa- ja metsätalousministeriöstä.
...

Ennakkosuunnitelmista siirrytään jälkivalvontaan. Terveystarkastajat jalkautuvat kirjoituspöytiensä äärestä enemmän kentälle. Tähän velvoittaa myös uusi Oiva-hymymerkki, joka kertoo paikan hygieniatasosta. Hymynaamoja alkaa näkyä kahviloiden ovissa aikaisintaan vuoden päästä.
...

Evira haluaa eroon vaatimuksista, joilla ei ole suurta merkitystä väestön terveydelle. Valvontaa keskitetään isoihin tuotantolaitoksiin.

- Esimerkiksi makkaratehtaan tai meijerin ruokamyrkytys voi sairastuttaa tuhansia ihmisiä, kun yksi kahvila on pieni riskitekijä, Hielm mainitsee.
...

Ruoka-alan yrityksiä nousee tiuhaan tahtiin. Monien elinkaari on lyhyt. Varsinkin ulkomaalaiset kokeilevat onneaan kilpailulla alalla: arviolta joka neljäs ravintolanpitäjä pääkaupunkiseudulla on ulkomaalaistaustainen.

YLE
"Kun poliitikko pakotetaan lähtemään paikaltaan tai suljetaan puolueesta tiedotusvälineiden painostuksen vuoksi, ei kyse ole mistään punavihreästä salaliitosta, vaan juuri siitä, miten demokratian pitääkin toimia."  (käännös) - Lasse Garoff

Bored.

Tuntuvat tosiaan monet noista etnisistä ravintoloista vaihtavan nimeä ja ilmeisesti omistajaa varsin tiuhaan. Onkohan kukaan tehnyt tutkimusta siitä, miten pitkäikäisiä ne keskimäärin ovat? Meneeköhän ikä paljon yli mahdollisten verohelpotusten keston? Ja nappaako kyseisen ravintolan sitten edellisen sukulainen tai ainakin samaa kansallisuutta oleva?

Esimerkiksi tässä asuinpaikkani lähellä on yksi sivussa kaikesta oleva pienehkö kioskirakennus, jossa on nyt parin vuoden aikana ollut vissiin kolme eri kebab- tai pitsayritelmää, ja nyt taas se on tyhjänä. Keväällä varmaan taas tulee jokin uusi vastaava tilalle.

Tilitantti


Oliskohan enempi niin että kun tulee aika jättää tilinpäätöstä niin omistajakin vaihtuu. En ole perehtynyt lakiin paremmin mutta mainitsit että aina ovat välillä tyhjänä, oletan siis että pitää välillä tyhjentää jotta voi perustaa uuden yrityksen eikä onnistu niin että samalla nimellä jatkaisi? Homman yrittäjät varmaankin tietävät paremmin. Jotain starttirahojahan nuo myös saavat uudet yrittäjät ja sen kesto on jotenkin rajattu, ehkä sillä on vaikutusta myös.

mikkoR

Juuri oli uutisissa että etenkin etnisten paikkojen hygienia on kirjaimellisesti perseestä niin nyt meinataan sääntöjä helpottaa?

Rakennusalalla on harmaa talous villiä niin pitäisikö sielläkin helpottaa verojen suhteen asioita?
Paras tapa päästä eroon laittomista aseista on toki luoda riittävä määrä väyliä laillisille aseille.

Tykkimies Pönni

Eiköhän se mene silleen että kun alvit, ennakkoverot ja muut lakisääteiset kasaantuu ja ulosottomies alkaa tosissaan ottaa yhteyttä niin toiminta loppuu nykyisen yrittäjän nimellä ja velipojan nimellä aloitetaan kenties samoissa tiloissa, samoilla vehkeillä. Bonuksena tietysti jos ne saa jotain aloittelevan yrittäjän helpotuksia mutta luulisin niiden olevan jotain esim. verohelpotuksia millä ei ole mitään merkitystä jos ei verota makseta ollenkaan. Starttirahaa ei ainakaan pitäisi antaa. En tiedä saako ne. Perunanenät ei ainakaan saa pitserioihin eikä keppanabaareihin.

n.n.

Quote from: Iloveallpeople on 20.02.2011, 12:37:21
QuotePitserian perustaminen helpottuu

Ensi syksystä lähtien pelkkä ilmoitus elintarvikehuoneiston avaamisesta riittää. Tähän asti huoneisto on täytynyt hyväksyttää etukäteen terveysviranomaisilla, jolloin vaatimukset on vedetty ennemmin ylä- kuin alakanttiin.

- On saatettu vaatia ylimääräinen vesipiste "varmuuden vuoksi". Kynnys on ollut korkea, ja omavalvontavaatimukset tuntuneet kohtuuttomilta. Se on estänyt myös maatiloja perustamasta suoramyyntiä, kertoo ylitarkastaja Sebastian Hielm maa- ja metsätalousministeriöstä.
...

Ennakkosuunnitelmista siirrytään jälkivalvontaan. Terveystarkastajat jalkautuvat kirjoituspöytiensä äärestä enemmän kentälle. Tähän velvoittaa myös uusi Oiva-hymymerkki, joka kertoo paikan hygieniatasosta. Hymynaamoja alkaa näkyä kahviloiden ovissa aikaisintaan vuoden päästä.
...

Evira haluaa eroon vaatimuksista, joilla ei ole suurta merkitystä väestön terveydelle. Valvontaa keskitetään isoihin tuotantolaitoksiin.

- Esimerkiksi makkaratehtaan tai meijerin ruokamyrkytys voi sairastuttaa tuhansia ihmisiä, kun yksi kahvila on pieni riskitekijä, Hielm mainitsee.
...

Ruoka-alan yrityksiä nousee tiuhaan tahtiin. Monien elinkaari on lyhyt. Varsinkin ulkomaalaiset kokeilevat onneaan kilpailulla alalla: arviolta joka neljäs ravintolanpitäjä pääkaupunkiseudulla on ulkomaalaistaustainen.

YLE

Muutaman kerran ruokamyrkytyksen kebabteriasta saaneena tällaisten kohtuuttomuuksien poistaminen lämmittää mieltä, sydäntä ja mahalaukkua.
"Jos olet aina ollut sitä mieltä, että sääntöjen tulee kohdella kaikkia samalla tavalla ja kaikkia tulisi arvioida samoilla kriteereillä, sinua olisi pidetty 60 vuotta sitten radikaalina, 30 vuotta sitten liberaalina, mutta tänä päivänä rasistina." -Thomas Sowell

Tilitantti

Quote from: n.n. on 20.02.2011, 13:19:43
Muutaman kerran ruokamyrkytyksen kebabteriasta saaneena tällaisten kohtuuttomuuksien poistaminen lämmittää mieltä, sydäntä ja mahalaukkua.
Äläs nyt, tuleehan sentäs uusi Oiva-hymymerkki.  ;D ;D ;D
En kyllä ymmärrä sen ideaa koska hygienianhan tulisi olla kunnossa ja piste eikä jaoitella sitä yhteen-viiteen takahuoneessa printattuun tarramerkkiin. Vai mitenkä sitten toimiikaan semmoinen.

Machine Head

Vielä kun saataisiin teollinen toiminta kohtuullisuuden ja tolkun piiriin, niin hyvä.
Teollinen toiminta on ollut jo kauan ympäristönsuojeluviranomaisten hampaissa, mikä on johtanut siihen, että eri toimialojen yritykset ovat eriarvoisessa asemassa.
Hyvänä esimerkkinä mainittakoon ympäristölupa, jonka pelkkä hakeminen on erittäin byrokraattinen ja kallis hanke. Usein käy vielä niin, ettei ympäristölupaa myönnetä ennen kuin viranomaisten vaatimat "ympäristöä suojelevat" toimenpiteet ovat toteutettu. Ympäristöviranomaisten vaatimuksilla ei loppujen lopuksi ole juurikaan tekemistä itse ympäristönsuojelun kanssa, vaan valtion kassan kartuttaminen veroluonteisilla maksuilla.


requiem

QuoteYLE: Kahvilan perustaminen helpottuu

Kahvilasta tai ravintolasta haaveilevien paperisotaa helpotetaan. Uusi laki höllentää ruoka-alan yrittäjien byrokratiaa. Suomessa on ollut yksi Euroopan kireimmistä elintarvikelainsäädännöistä.

Ensi syksystä lähtien pelkkä ilmoitus elintarvikehuoneiston avaamisesta riittää. Tähän asti huoneisto on täytynyt hyväksyttää etukäteen terveysviranomaisilla, jolloin vaatimukset on vedetty ennemmin ylä- kuin alakanttiin.

...

Ennakkosuunnitelmista siirrytään jälkivalvontaan. Terveystarkastajat jalkautuvat kirjoituspöytiensä äärestä enemmän kentälle. Tähän velvoittaa myös uusi Oiva-hymymerkki, joka kertoo paikan hygieniatasosta. Hymynaamoja alkaa näkyä kahviloiden ovissa aikaisintaan vuoden päästä.

Vaikka ruoan käsittelyvaatimukset eivät tässä kevene, vain syyni, sääntely on menossa rennompaan suuntaan. Ajan henki on, että elintarviketurvallisuusvirasto Evira haluaa eroon vaatimuksista, joilla ei ole suurta merkitystä väestön terveydelle. Valvontaa keskitetään isoihin tuotantolaitoksiin.

...
"If all men are created equal, that is final. If they are endowed with inalienable rights, that is final. If governments derive their just powers from the consent of the governed, that is final." - Calvin Coolidge

Tilitantti

Quote from: MoonShine on 20.02.2011, 14:15:09

Mikä saa ihmisen toistuvasti menemään noihin karvaranteiden veronkiertolättybaareihin?
Noin viiteen vuoteen en ole niiden ovipumppuja kuluttanut, enkä aio niin enää tehdäkään.
Hinta ja laatu ovat kohdallaan niissä. Ei tuo minulle ainakaan ole hankala valinta käynkö kotipitsassa syömässä seitsemän euron vaiko ulkomaisessa omistuksessa olevassa syömässä viiden euron pitsan, ottaen vielä huomioon että jälkimmäisessä on enempi täytettä pitsassa. Samoin parturi jossa käyn on jostain lähi-idästä kotoisin, hyvin leikkaa ja vähän halvemmalla kuin kotimainen. Lisäksi on nopeampi.

Bored.

Quote from: MoonShine on 20.02.2011, 14:15:09
Quote
Muutaman kerran ruokamyrkytyksen kebabteriasta saaneena tällaisten kohtuuttomuuksien poistaminen lämmittää mieltä, sydäntä ja mahalaukkua.

Mikä saa ihmisen toistuvasti menemään noihin karvaranteiden veronkiertolättybaareihin?
Noin viiteen vuoteen en ole niiden ovipumppuja kuluttanut, enkä aio niin enää tehdäkään.

Omalta kohdaltani kommentoisin, että pidän kebabeista ja pitsoista.
Kokeilen yleensä noita paikkoja läpi ja olen päätynyt kyllä käyttämään vakiintuneita puljuja. Mielelläni tuen kunniallisia maahanmuuttajayrityksiä ja syön ruokaa, josta pidän. Tietysti aina välillä törmää lafkaan, josta näkee jo ovelta, ettei siellä kannata vierailla ja että paikka ei varmasti ole pitkään pystyssä. Se, että "paikka on karvaranteen", ei todellakaan ole minulle mikään syy olla käyttämättä sitä.

Tilitantti

Quote from: Bored. on 20.02.2011, 14:57:00
Quote from: MoonShine on 20.02.2011, 14:15:09
Quote
Muutaman kerran ruokamyrkytyksen kebabteriasta saaneena tällaisten kohtuuttomuuksien poistaminen lämmittää mieltä, sydäntä ja mahalaukkua.

Mikä saa ihmisen toistuvasti menemään noihin karvaranteiden veronkiertolättybaareihin?
Noin viiteen vuoteen en ole niiden ovipumppuja kuluttanut, enkä aio niin enää tehdäkään.

Omalta kohdaltani kommentoisin, että pidän kebabeista ja pitsoista.
Kokeilen yleensä noita paikkoja läpi ja olen päätynyt kyllä käyttämään vakiintuneita puljuja. Mielelläni tuen kunniallisia maahanmuuttajayrityksiä ja syön ruokaa, josta pidän. Tietysti aina välillä törmää lafkaan, josta näkee jo ovelta, ettei siellä kannata vierailla ja että paikka ei varmasti ole pitkään pystyssä. Se, että "paikka on karvaranteen", ei todellakaan ole minulle mikään syy olla käyttämättä sitä.
Tuon valvonnan paikkojen laillisuudesta ja verojen maksusta yms. tulisi olla valtion tehtäviä, boikotit malliin en käy niissä on aika turhia kumminkin.

Seuraavassa hallituksessa taitaa olla pääministerinä Soini ja Perussuomalaiset suurin puolue niin ehkä sinne voi jotain ehdotuksia laitella halukkaat kuinka toimintaa parannettaisiin. Aika äkkiähän voi valtiolle parempi tarkastaminen maksaa itsensä takaisinkin kun veroista on kyse.
Mahdollisesti tuota verojen maksua pitäisi muuttaa vaikka jotenkin niin että se tapahtuu samantien joka maksusta. En kyllä tiedä miten se nykyään toimii.

Suomalaisissakin paikoissa saattaa omistajat vaihtua tiheään, ihan siitäkin syystä että kun parempia hommia löytyy niin lähtevät niihin, kultakaivoksia ei taida monikaan noista paikoista olla. Ehkä jokin hampurilaisbaari voi tuottaa paljonkin kun niissä on kuitenkin korkeat hinnat ja asiakkaat viipyykin vain vähän aikaa.

MoonShine

Quote
Omalta kohdaltani kommentoisin, että pidän kebabeista ja pitsoista.

Omalla kohdalla 'pitäminen' ei ole ainoa kriteeri etsiessäni ravintoa itselleni ja perheelleni.

http://www.youtube.com/watch?v=zKpH6Lzz-ug
Onko oikein, että minulla verotuksen kautta on elatusvelvollisuus aikuiseen ihmiseen, joka ei ole minulle edes sukua ja lähtöisin jostain Afrikasta?

Miksi vihapuhe Jussi Halla-ahosta on vitsi, mutta vitsi Jani Toivolasta on vihapuhetta?

Forumin yksityisviestit ovat edelleen moderoimattomia.

Tahma

Nuo terveysviraston määräykset ravintoloita tai väliaikaisempia myyntipisteitä perustettaessa/pidettäessä ovat olleetkin niin tiukat, että on niihin aika tullukin hieman höllenyksiä.

Ite en alalla ole, mutta vanhempani ovat alalla olleet... molemmat omalla sarallaan ja sitäkin kautta tunne useita ravintolayrittäjiä. Heidän kauttaan on vuosien varrella tullut kuultua kaikenmosita ja naureskeltuakin terveystarkastajien käyntien jälkeisille vaatimuksille. Tokihan nämä tuttuni eivät hygieniaeksperttejä ole, mutta kyllä säännöstö on välillä kuullostanut huvittavalta, vaikkakin se on yrittäjille erittäin raskas. Ravintolabisnes, kun harvoin  mikään erikoinen kultakaivos on.


Iloveallpeople

#14
Quote from: Tahma on 20.02.2011, 15:40:56
Nuo terveysviraston määräykset ravintoloita tai väliaikaisempia myyntipisteitä perustettaessa/pidettäessä ovat olleetkin niin tiukat, että on niihin aika tullukin hieman höllenyksiä.

Ite en alalla ole, mutta vanhempani ovat alalla olleet... molemmat omalla sarallaan ja sitäkin kautta tunne useita ravintolayrittäjiä. Heidän kauttaan on vuosien varrella tullut kuultua kaikenmosita ja naureskeltuakin terveystarkastajien käyntien jälkeisille vaatimuksille. Tokihan nämä tuttuni eivät hygieniaeksperttejä ole, mutta kyllä säännöstö on välillä kuullostanut huvittavalta, vaikkakin se on yrittäjille erittäin raskas. Ravintolabisnes, kun harvoin  mikään erikoinen kultakaivos on.



Mutta miksi mennä ääripäästä toiseen. Tässä uudessa mallissa riittää pelkkä oma ilmoitus, eikä minkäänlaista etukäteistarkastusta ole ja valvontakin aiotaan keskittää isoihin tuotantolaitoksiin.
"Kun poliitikko pakotetaan lähtemään paikaltaan tai suljetaan puolueesta tiedotusvälineiden painostuksen vuoksi, ei kyse ole mistään punavihreästä salaliitosta, vaan juuri siitä, miten demokratian pitääkin toimia."  (käännös) - Lasse Garoff

Tahma

Quote from: Iloveallpeople on 20.02.2011, 15:47:27

Mutta miksi mennä ääripäästä toiseen. Tässä uudessa mallissa riittää pelkkä oma ilmoitus, eikä minkäänlaista etukäteistarkastusta ole ja valvontakin aiotaan keskittää isoihin tuotantolaitoksiin.
Käsitin tuosta, että etukäteisvalvontaa ei ole, mutta jälkivalvontaa on. Itse en tuosta usko mitään pahempia ongelmia tulevan, mutta en minä alan ammattilainen olekaan ja voin olla täysin väärässäkin.

Bored.

Quote from: MoonShine on 20.02.2011, 15:28:09
Quote
Omalta kohdaltani kommentoisin, että pidän kebabeista ja pitsoista.

Omalla kohdalla 'pitäminen' ei ole ainoa kriteeri etsiessäni ravintoa itselleni ja perheelleni.
Kukin tyylillään ja osa kokonaan ilman, onnea valitsemallesi tielle.

requiem

Quote from: ikuturso on 20.02.2011, 15:28:48Mä en ymmärrä tätä oivamerkkiä. Jos baarin ovenpieleen lätkäistään naama, jolla on suupielet alaspäin, niin ei mene kuin kolme minuuttia, kun baarimikko on kebabveitsellä skrabannut tarran pois, ja baarista on tullut "ei vielä tarkastettu".

Uutisen mukaan mitään :(-merkkiä ei ole tulossa, eikä tällaiselle ole tarvettakaan.

Valvonnan läpäisseet paikat taas voivat ilmoittaa kuluttajille tasonsa helposti :)-merkillä.

Toki tuohon :)-merkkiin liittyy kopioimisriski, näin kuluttaja voisi tulla kopiomerkillä höynäytetyksi. Toisaalta nykyisessä tiukassa etukäteisvalvonta-ajattelussa kuluttajalla on tapana olettaa pyörivien ravitsemusliikkeiden toimivan oikein koska etukäteisvalvonta, ja tulla höynätetyksi tämän sinisilmäisyyden vuoksi.
"If all men are created equal, that is final. If they are endowed with inalienable rights, that is final. If governments derive their just powers from the consent of the governed, that is final." - Calvin Coolidge

ikuturso

Quote from: requiem on 20.02.2011, 17:06:40
Uutisen mukaan mitään :(-merkkiä ei ole tulossa, eikä tällaiselle ole tarvettakaan.

Eviran mukaan on:
Hymymerkit eviran sivuilla

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Tilitantti

Noista vaan tulee mieleen että miksei ne laita niitä raporttejaan nettiin. Yksinkertainen nettisivu jossa aakkosjärjestyksessä jokaisesta kaupungista erikseen nuo tarkastetut paikat ja ilman typeriä merkkejä, vaikka osa-alueittain siisteys/ruoan laatu/jne. kouluarvosanoin tarkastuksen tulos heti siihen sivulle jossa aakkosjärjestyksessä on ja koko raportti luettavissa klikkaamalla paikan nimeä.

matkamasentaja

Alle tunnissa siihen merkkiin piirretään sutiviikset. Ja joku ruksisymboli.

törö

Quote from: ikuturso on 20.02.2011, 15:28:48

Rattijuoppojen ajokortteja ei saa ripusta poliisiaseman ikkunaan koska maine, muta baareille voi antaa mannekiinipisteitä sen sijaan, että joko hyväksyttäisiin tai suljettaisiin paikat. "täältä voi saada pöpön"-tarra oveen ja baari saa jatkaa entiseen malliin, kuulostaa vaan niin niin turhalta.


Jos suupielet alaspäin -tarra tulee vain siitä, että vessassa käyminen edellyttää Indiana Jonesin luonnetta, niin se ei välttämättä ole pelkästään huono asia. Se pitää nirppanokat ja narisijat kaukana ja asiakaskunnan taso paranee.

mikkoellila

Quote from: Iloveallpeople on 20.02.2011, 12:37:21
Quote
Ensi syksystä lähtien pelkkä ilmoitus elintarvikehuoneiston avaamisesta riittää.
...
Evira haluaa eroon vaatimuksista, joilla ei ole suurta merkitystä väestön terveydelle. Valvontaa keskitetään isoihin tuotantolaitoksiin.

- Esimerkiksi makkaratehtaan tai meijerin ruokamyrkytys voi sairastuttaa tuhansia ihmisiä, kun yksi kahvila on pieni riskitekijä, Hielm mainitsee.
...
Ruoka-alan yrityksiä nousee tiuhaan tahtiin. Monien elinkaari on lyhyt. Varsinkin ulkomaalaiset kokeilevat onneaan kilpailulla alalla: arviolta joka neljäs ravintolanpitäjä pääkaupunkiseudulla on ulkomaalaistaustainen.

Elintarvikealan hygienianormeja siis heikennetään, jotta Suomeen saataisiin lisää ulkomaalaisten pyörittämiä huonon hygieniatason omaavia ravintoloita.
En halua Euroopan yhteiskuntien muuttuvan sellaisiksi kuin Afrikan ja Lähi-idän yhteiskunnat. En usko afrikkalaisten ja lähi-itämaalaisten käyttäytyvän Euroopassa eri tavalla kuin Afrikassa ja Lähi-idässä. Tästä syystä vastustan Afrikan ja Lähi-idän väestöjen siirtymistä Eurooppaan.

Santeri

Hygienianormithan ei muutu mitenkään, vaan valvontatapa muuttuu. Tällä kai yritetään pienentää turhaa byrokratiaa pienyrittäjille.

Seuraavaksi olisi kiva nähdä pakolliset myyntirekisterit, jotka tulivat Ruotsiin viime vuonna. Niin helpottuu Ahmedin aprikointi siitäkin paljonko niitä veroja pitikään maksaa. Joka ostoksesta kuitti asiakkaalle. Jos kassa ei täsmää rekisterin kanssa, rapsahtais tuntuvat sakot.
"Mielipiteeni on selvä - älä sekoita minua tosiasioilla."

requiem

Quote from: ikuturso on 20.02.2011, 17:24:29
Quote from: requiem on 20.02.2011, 17:06:40
Uutisen mukaan mitään :(-merkkiä ei ole tulossa, eikä tällaiselle ole tarvettakaan.

Eviran mukaan on:
Hymymerkit eviran sivuilla

-i-

Kappas, pahoittelen. Ei pitäisi mennä vain YLE:n uutisten varassa  ;)

Eli siis :( ja >:( statukset johtavat viranomaistoimiin, lievemmät epäkohdat johtavat määräaikaan mennessä tehtäviin parannuksiin ja pahemmat välittömiin viranomaisten pakkokeinoihin.
"If all men are created equal, that is final. If they are endowed with inalienable rights, that is final. If governments derive their just powers from the consent of the governed, that is final." - Calvin Coolidge

Tilitantti

#25
Quote from: Santeri on 20.02.2011, 19:40:50
Niin helpottuu Ahmedin aprikointi siitäkin paljonko niitä veroja pitikään maksaa. Joka ostoksesta kuitti asiakkaalle. Jos kassa ei täsmää rekisterin kanssa, rapsahtais tuntuvat sakot.
Veikkaan että aina monella kotimaisellakin firmalla pohdinta helpottuisi ihan samalla tapaa.
En tiedä miten nuo rekisterit toimii, mutta kassakoneethan on kumminkin netissä kun kortilla maksajia varten on yhteydet niin samallahan ne tiedottaa kaikista maksuista ja sitten välillä valvojat, vaikka samalla kun hygieniatarkastuksia tekevät, testiostoksia tekemään että onko harrasteltu huijaamisia. Eihän tuokaan sitten toimi jos jostain saavat tietää milloin on tarkastajaa tulossa, mikä ei toisaalta olisi suuri ihme sekään.
Tuon voisi vielä yhdistää niin verotukseen että yrityksen tililtä lähtee verot automaattisesti ja kirjanpito myynnin osalta menee suoraan verottajalle ja myös yrittäjälle siitä menee suoraan tiedostot niin helpottuu paperityöt samalla.

ikuturso

Quote from: requiem on 20.02.2011, 19:56:31
Quote from: ikuturso on 20.02.2011, 17:24:29
Quote from: requiem on 20.02.2011, 17:06:40
Uutisen mukaan mitään :(-merkkiä ei ole tulossa, eikä tällaiselle ole tarvettakaan.

Eviran mukaan on:
Hymymerkit eviran sivuilla

-i-

Kappas, pahoittelen. Ei pitäisi mennä vain YLE:n uutisten varassa  ;)

Eli siis :( ja >:( statukset johtavat viranomaistoimiin, lievemmät epäkohdat johtavat määräaikaan mennessä tehtäviin parannuksiin ja pahemmat välittömiin viranomaisten pakkokeinoihin.

Ja ilmeisesti ei tule kutenkaan ovenpieleen vaan juurikin netissä olevaan tarkastusraporttiin, joka on ainakin osin julkinen.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Outo olio

Quote from: mikkoellila on 20.02.2011, 18:48:48
Quote from: Iloveallpeople on 20.02.2011, 12:37:21
Quote
Ensi syksystä lähtien pelkkä ilmoitus elintarvikehuoneiston avaamisesta riittää.
...
Evira haluaa eroon vaatimuksista, joilla ei ole suurta merkitystä väestön terveydelle. Valvontaa keskitetään isoihin tuotantolaitoksiin.

- Esimerkiksi makkaratehtaan tai meijerin ruokamyrkytys voi sairastuttaa tuhansia ihmisiä, kun yksi kahvila on pieni riskitekijä, Hielm mainitsee.
...
Ruoka-alan yrityksiä nousee tiuhaan tahtiin. Monien elinkaari on lyhyt. Varsinkin ulkomaalaiset kokeilevat onneaan kilpailulla alalla: arviolta joka neljäs ravintolanpitäjä pääkaupunkiseudulla on ulkomaalaistaustainen.

Elintarvikealan hygienianormeja siis heikennetään, jotta Suomeen saataisiin lisää ulkomaalaisten pyörittämiä huonon hygieniatason omaavia ravintoloita.


Minä ainakin ymmärsin tämän niin, että normit pysyvät ennallaan, mutta valvonta keskitetään "ruokatehtaisiin". Mikroaaltouuniruoan elintarviketurvallisuus ei siis vaarannu, vaan päinvastoin paranee. Ravintolaruoan turvallisuus taas...

Huvittavaa tässä on se, että "kulttuurieliitti", joka suurelta osin koostuu kukkahatuista, on vuosia miettinyt ääneen että mikä on kun suomalaiset eivät syö ravintoloissa. Selitykseksi on ehdotettu mm. liian korkeaa verotusta. Mutta nyt meillä on tässä uusi osaselitys: kaupasta ostettu ja kotona valmistettu ruoka on turvallisempaa.
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

normi

Poika oli eilen käynyt paikallisessa kebab-pizzeriassa, sanoi: taas siellä oli uusia naamoja...
Impossible situations can become possible miracles

CaptainNuiva

Nyt kun etnisiä paikkoja putkahtelee esiin kuin sieniä sateella, nostetaan kädet pystyyn valvonnan suhteen...Vaan eipä noita ole näköjään muutoinkaan valvottu mutta nyt valvomatta jättämäminen on mukavampaa perustella,"Kyllähän me muuten mutta pykälät eivät anna mahdollisuutta".

Tarraleikki on käsittämätön idea.
Kuka tahansa voi nykyään tilata haluamanlaisiaan tarroja ja taatusti ei mene aikaankaan kun useamman kioskin ovessa on jonkinlainen tarra joka muistuttaa läheisesti jonkinlaista hyväksytätarraa...
"Lehto toteaa, että esim. hän itse sekä sosiaalijohtaja Syrjäläinen ovat syntyneet muualla, eivätkä siksi ole kantaväestöä."