News:

Jos haluat tukea Homma ry:n toimintaa, voit liittyä kannatusjäseneksi maksamalla 30 euroa tilille FI4958001320216863

Main Menu

2018-12-15 IL vietti illan mestaridyykkaajan seurassa

Started by WinstonSmith, 15.12.2018, 09:58:05

Previous topic - Next topic

WinstonSmith

Järkyttävää mihin maailma on mennyt. Dyykkari Arppe on valkoisen miehen ihannemalli, ainakin niin IL yrittää esittää. Eli kaikki ruoka roskiksista, koska ilmastonmuutos. Jutussa ei kerrota, mutta ilmeisesti myös lapseton. Meidän kaikkien pitäisi olla roskansyöjiä, itseäänvihaavia ja syyllistäviä valkoisia suvaitsevaisia.

QuotePrisma-kammo
Arppe työskentelee kemian opettajana. Hän toteaa olevansa hyvin toimeentuleva. Hän voisi ostaa ruokansa kaupasta "tavallisten" ihmisten tavoin.

Niin hän ei kuitenkaan tee. Ilmeestä päätellen Arppea näyttää jopa puistattavan ajatus siitä, että hän ostaisi ruokaa kaupasta.

Arppe on dyykannut 2010-luvun alusta saakka. Kaikki lähti liikkeelle yksinkertaisesta havainnosta.

– Huomasin, että roskiksesta löytyy kaikkea hyödyllistä, Arppe sanoo.

Niin totta vie löytyy: vuosien varrella hän on dyykannut muun muassa toimivan vedenkeittimen, mikroaaltouunin ja kattolampun. Viime vuosina hän ei ole syönyt kotona juuri mitään muuta ruokaa kuin muiden jätteitä – ei, vaikka hänen vaimonsa käy välillä kaupassa ja ostaa sieltä ruokaa.

Arppe on ehdoton muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Kun hän on vieraillut vanhempiensa luona Keski-Suomessa, hän on syönyt kaupasta ostettua ruokaa – tosin viime aikoina hänellä on kyläillessäkin ollut pitkälti omat eväät mukanaan.

Joskus kotipuolessa vieraillessaan Arppe lähtee perheen mukana ostoksille Prismaan.

– Se on ahdistavaa. Eihän siellä kauhean kivaa ole, eikä siinä ole tätä nautintoa kuin tässä, kun löytää jotain. Lisäksi siellä pitää tehdä niin paljon valintoja. Suuresta määrästä valitseminen ei ole ihmiselle luontaista, Arppe väittää.

Lisäksi hän käy pari kertaa vuodessa ravintolassa, koska "vaimo tai kaverit pakottavat".

– Mutta silloin sen pitää olla erityisen hyvä paikka, Arppe kertoo.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/e4641211-bc60-41a2-92dc-944941a66363
President Putin: Our state was built around values of multiethnic harmony. 

❗️ Our adversaries, people with neo-colonial mindsets – halfwits, in fact – are unable to realise that diversity makes us stronger.

Pentecost

Tuollaiset Arppet ovat juuri osasyy siihen, että ruokaa jää yli ja se menee roskiin suomalaisten/EUn tiukkojen sääntöjen mukaan. Muistaakseni ruoka täytyy jäädyttää, jos se jaetaan eteenpäin eli harva kauppias haluaa moista rumbaa ja lajittelua harrastaa vapaaehtoisesti.

Näille ideologian vaivaamille usein se sähkö tulee töpselistä ja vesi kraanasta ja kaikki muukin tavara vain ilmestyy itsestään nenän eteen. Suomalaisessa hyvinvointiyhteiskunnassa(?) tuollainen dyykkaamisella eläminen onnistuu, kun tavaraa heitetään roskiin estottomasti. Saattaisi olla erilainen meininki, jos eläisimme todellisessa puutteessa. Ei heitettäisi ruokaa roskiin ei.

Tulee mieleen, että näillä on jonkinlainen tarve heittäytyä joksikin primitiivisen seikkailijan rooliin "alkuasukkaaksi". Samalla mietin, että onko kaveri näitä kitupiikkejä, joka säästää jokaisen sentin tililleen?

On se ihmeellistä!
KKO:n tuomio
A:n käyttämissä ilmaisuissa on kysymys niin sanotuista arvoarvostelmista, joiden osalta ei lähtökohtaisesti ole mielekästä puhua lausuman totuudellisuudesta.

ISO

Mestaridyykkaaja on samaa sarjaa kokemusasiantuntijan kanssa.

Mestaridyykkaaja siis tonkii roskiksista roskia ja syö niitä.
Roslan M Salih:

"Freedom of speech isn't worth civil war"

Eino P. Keravalta

Eihän kenenkään enää kannata mennä töihin kun ruokaa saa ilmaiseksi roskiksista.
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

TapsaT

Suomalainen! Dyykkaa maahanmuuttajilta syömättä jäänyt ruoka.

l'uomo normale

Taas jonkun parin vuosikymmenen jälkeen juttua näistä. Minä luulin että kaupat oli suurimmaksi osaksi jo tehokkaasti lukinneet jätetilansa tähän mennessä. Jos joku sairastuisi dyykatuista ruoista, nousisiko esille kysymys kaupan velvollisuudesta estää dyykkaus? S-ryhmän iltayhdeksän jälkeinen 60%, K-kauppojen viimeisen myyntipäivän 50% ja Lidlin hyvissä ajoin 30% ale hyvissä ajoin ovat aika lailla vähentäneet hävikkiä ja leipäjonoihin jäävää hävikkiä. Saa nähdä onko dyykkauksella tulevaisuutta kun kaupat uudistavat kiinteistöjään.
And madness and despair are a force.
Socially distancing.
Riittävällä moraalilla.

Hermit

Dyykkaaminen on mahdollista, koska niin moni elää normaalisti eikä dyykkaa.

Eikun hetkinen... Mitä jos se meneekin niin että mitä vähemmän ihmiset ostaa ruokaa kaupasta, sitä enemmän sitä menee roskiin dyykattavaksi?
Anta caickien cuckien cuckia waan.
- Ganander

no future

Quote from: Pentecost on 15.12.2018, 10:18:51
Tuollaiset Arppet ovat juuri osasyy siihen, että ruokaa jää yli ja se menee roskiin suomalaisten/EUn tiukkojen sääntöjen mukaan.
Avaatko vähän miten joku dyykkaaja on syyllinen ruokahävikin määrään?

Muutenkin kommentit tässä ketjussa on taas sitä luokkaa ettei tiedä mitä ajatella.  Kaksi kysymystä.kuitenkin tuli mieleen:

1) Missä vaiheessa ruoka muuttuu jätteeksi, ja miksi?

2) Miksi se kiinnostaa ketään tällä foorumilla jos joku kemianopettaja dyykkaa? Eikö se ole ihan hänen oma asiansa ja valintansa? 

Rantasalmen Sulttaani

Vaikuttaa pikemminkin pakkomielteiseltä dyykkaajalta kuin mestarilta. Eipä siinä mitään, hyvä että syöntikelpoinen ruoka menee oikeaan käyttöön eikä jätteeksi. Dyykkaisin toki varmaan itsekin jos täälläpäin olisi vapaita kauppojen roskiksia, alkuun touhu varmaan tuntuisi hieman nololta mutta siihen varmasti tottuisi pian.

Kaverini harrasti takavuosina elintarvikkeiden dyykkaamista pienen kaupungin lähikauppansa roskiksesta ja runsaasti hyvää elintarviketta sieltä löytyi. Kun tiesi suurinpiirtein kaupan aikataulun koska ylimääräiset ruoat viedään roskiin niin lihat ym. lämpötilalle herkät tuotteet sai vielä viileinä kotiin asti. Itsekin söin monta kertaa roskikseta kerätyistä tuotteista tehtyä ruokaa ja hyvin maistui eikä kukaan saanut koskaan ruokamyrkytyksiä. En tosin normaalistikaan ole kovin tarkka parasta ennenien tai viimeisten käyttöpäivien suhteen, arvioin ylipäiväiset aina aistinvaraisesti muutenkin ja käytän heinäntekojärkeä.

Hyvien elintarvikkeiden tai käyttötavaroiden silkka roskiinheittäminen on kyllä järjetöntä tuhlausta jota pitäisi mielestäni vähentää todella paljon, vaikka en mikään aatteellinen viherpiiperö olekaan.

Beef Supreme

Käyttötavaroiden päätyminen roskiin estyy sillä että ostetaan vähemmän, vaaditaan laatua, huolletaan ja korjataan, käytetään loppuun, sitten kierrätetään. Siis ei heitetä roskiin vaan pannaan lumput lumppuihin, pannut metallijätteisiin, sähkölaitteet Sorttiin etc. Ihan periaatteesta en laittaisi roskista kaivettua "ihan toimivaa" mikroaaltouunia kotona seinään.

Ruoan hävikki johtuu liian suuresta valikoimasta ja kauppa/jakeluketjun ahneudesta. Miksi nopeasti pilaantuvia tuotteita kuten lihaa on tarjolla kymmeniltä eri tuottajilta, sulana ja tiskissä? Onhan se hienoa saada lähituotetut tournedokset suoraan lehmästä pannuun, mutta jos niistä puolet jää tiskiin, se tuntuu ostajan kukkarossa ja liha menee roskiin.

Jauhelihat yms bulkkituotteet pitäisi myydä vain pakastettuina, joku pieni satsi sulana myyntiin kerrallaan. Kun pakastettukin tuote alkaa vanheta käsiin, myydään se 80% alella. Menekki on varma. Jos jää silti yli, pannaan ilmaisjakeluun tuulikaappiin. Näin. Lihaa hukkaan 0%. Aivan järjetöntä siirtää tavara mestaridyykkajille roskiksen kautta, kun sen voi työntää kissamummoille suoraan käteen.

Hedelmät tuodaan niin kaukaa että ymmärrän hävikin. Pitää tuoda suuria eriä, mutta kansan maku vaihtelee. On hyvä että terveellisiä ja makoisia tuotteita on tarjolla pimeässä ja kylmässä maassa. Hinnoittelulla tavara saadaan myytyä ennen kuin pilaantuu. On moraalitonta ottaa kate siitä puolikkaasta erästä joka menee kaupaksi, ja laittaa loput poistoon. Miten helvetissä kiivirasioita ja klementiinikiloja voidaan myydä eurolla, kun normaali kilohinta on moninkertainen? Hintoihin puhallettu ilma sitä hävikkiä aiheuttaa.

En paheksu dyykkarin elämäntapaa vaan ilmiöitä jotka mahdollistavat sen. Tuulipuku pitää normaalina asiaintilana sitä että 99% vettä sisältäviä kasviksia lennätetään paikalliseen ass-markettiin Etelä-Afrikasta, Kiinasta tai Chilestä. Ei se ole, eikä se kestä. Tämä nykyinen runsaudensarvi syö lopulta meidät kaikki.

Myönnän heti etten tiedä miten vähittäiskauppa ylijäämänsä hoitaa. Jokin on pielessä kyllä jos syömäkelpoista menee roskikseen.