News:

Mikäli foorumi ei jostain syystä vastaa, paras paikka löytää ajantasaista tietoa on Facebookin Hommasivu,
https://www.facebook.com/Hommaforum/
Sivun lukeminen on mahdollista myös ilman FB-tiliä.

Main Menu

2016-06-17 17v matulapsukaiset tienaavat keräämällä kuusenkerkkiä

Started by koli, 17.06.2016, 10:25:44

Previous topic - Next topic

nevahood

Quote from: Hornsmith on 17.06.2016, 11:22:07
Pikkuisen olis nyt sellainen tuntuma, että esim. juuri nämä kuusenkerkkä- ja käpybisneksit on menneet kantiksilta aika vaikeaan jamaan. Faktaa ei ole heittää, jotenkin vaan muistelen että säännöksiä piisaa.
Ei ainakaan jokamiehenoikeudella saa kerätä. Maanomistajan luvalla onnistuu.

Hei me tienataan tällä!
Suurkiihottaja Runeberg

CaptainNuiva

Quote from: Kerttu Täti on 20.06.2016, 08:32:10
Quote from: CaptainNuiva on 20.06.2016, 02:10:59
Italialainen osaa etsiä Italian markkinoille syötävää italialaisittain laitettuna.
Kumma että niitä tatteja eivät juuri suomaiset osaa italialaisittain laitettuna myydä, varmaan ruotsalaiset osaisivat tai ihan ketkä tahansa mutta eivät suomalaiset?
Varmaankin voitaisiin myydä Saarioisten frisbee-pitsojakin Italiaan mutta ei vaan viitsitä?
Tai jos tehtäisiin pastaa ja Mozarellaa Italian markkinoille, onhan meillä omasta takaa raaka-aineita saatavilla !
Ai niin, ei viitsitäkkään...

Tässä sinulle Kerttu-täti tehtävä:
Hyppää koneeseen, matkusta Italiaan ja ryhdy myymään ulkomaalaisena mitä tahansa ulkomaalaista spauskaa taikka raaka-ainetta Italian ruokamarkkinoille.
Takaan ja alleviivaan että jos sinulla ei ole italialaista remmissäsi mukana niin tulet takaisin tyhjin käsin ja alaleuka väpättäen, mitään et saa kaupaksi.

Satun tuntemataan tätä aihepiiriä jonkin verran, sillä isovanhempani tunsivat jo 1930-50-luvulla sekä italialaista yläluokkaa että suomalaisia maanviljelijöitä ja maalaisliittolaisia/osuuskauppaihmisiä. Isovanhempani toimivat ihan eri alalla eikä ollut aikaa eikä intressiä ryhtyä elintarvikevientiin, mutta ovat puhuneet siitä saakka että suomalaisten kannattaisi viedä mm tatteja esimerkiksi Italiaan. Että niistä maksetaan ja niitä uppoaa sinne vaikka kuinka. Ei ole mitään rakettitiedettä - tatteja viedään nykyisin tuoreena ja ravintolat valmistavat ne. Jos ei tuoreena vienti olisi onnistunut tuolloin hamassa menneisyydessä niin kuivattuna - sellaisian niitä edelleen siellä marketissa myydään. Ei ole ylivoimainen rasti selvittää missä muodossa joku haluaa esimerkiksi tattinsa ostaa - vai menaatko jäsen Captain Nuiva, että suomalaiset ovat niin kehittymättömiä, etteivät moiseen pystyisi? Tämä kuten kaikki luonnonantimien - marjojen, yrttien ... kuusenkerkkien kehittäminen kilpistyi menneisyydessä siihen, että suomalainen talonpoika ei kaupunkihöpsötyksiä kuuntele, ei piieperrä pikkuasioita, vaan haluaa maamiesjärjestöjen yhteispäätöksellä viljellä vain ja ainoastaan ekstensiivisesti viljaa, ja etenkin näillä leveysasteilla kannattavaa vehnää. Ja sitten kaupunkien rahamiehetkään tällaiseen eivät tarttuneet, koska italialainen tatti on tietenkin parempi, kuin suomalainen. Maamies v*ttuili kaupunkilaiselle ja kaupunkilainen maamiehelle, se on se mihin keskityttiin. Nythän tilanne on toki muuttunut, mutta etumatkaa muille pohjoisille on annettu 50 vuotta.

Eli kyllä, ruotsalaiset osaavat tämän. Lisäksi ne osaavat laittaa koko maailman syömään niitä samoja lihapullia kermakastikkeessa puolukkahillon kera, joita mekin syömme. Ja nukkumaan marimekko-tyyppisissä (ja sieltä kopsatuissa) lakanoissa artek-henkisessä (ja sieltä kopsatussa) sängyssä. Tätä osaamista on ollut ja ovat jalostaneet koko 1900-luvun.

Kuusenkerkissäkin olisi potentiaalia ellei juna jo mennyt ja v*ttuilu jäisi vähemmälle.

Miten niin meinaan etteivät suomalaiset pystyisi, itsehän siitä valitit, en minä.
Mitä tulee ruotsalaisiin lihapulliin niin kertaakaan en ole monen kymmenen vuoden aikana maailmalla pyöriessäni niihin törmännyt.Tai tietysti jos sinä käsität jonkun Ikean olevan koko maailma niin sittenhän tässä puhutaan ihan eri asioista.

Jos isovanhempasi ovat tunteneet italialaista yläluokkaa niin kyllä nyt minua hävettää, minä se vain olen istuskellut ja syönyt italialaisissa ravintoloissa ja asioinut marketeissaan ruokavalikoimaa äimistelemässä.

Mutta spekuloidaanpa:
Mikset pistäisi tattifirmaa pystyyn?
Hahmotellaanpa hiukan liiketoimintaa.
Ensin on selvitettävä kaikki pykälät ja direktiivit, sitten on investoitava tiloihin,laitteisiin ja markkinointiin.
Veikkaisin että tässä vaiheessa on rahaa poltettu jo oikein urakalla.
Seuraavaksi olisi mielellään myytävä etukäteen, muutoin on vaara että varasto täyttyy myymättömistä tateista ja samaan aikaan kaikki kulut juoksevat.
Ongelma ennakkomyynnissä tietenkin on että ei voi tietää tuleeko tatteja lainkaan ja jos tulee niin tuleeko vähän tai paljon.
Jos ei tule niin myyntiin/markkinointiin uhratut rahat ovat mennyttä kuin myös luodut asiakassuhteet, yksikään ei ala mainostamaan myytävää tuotetta jos ei ole varmuutta sen saamisesta ja näin ollen eivät myöskään osta.
Jossain vaiheessa pitäsi saada itsekkin palkkaa mutta jos ei ole myyntiä ja kulut juoksevat koko ajan niin palkasta on turha haaveilla, saati siitä että palkkaisi jonkun keräämään.

Ajattelee tattibisnestä miten päin vain niin se vaatii mittavan alkupanostuksen ja sen jälkeen tarjoaa hurjasti epävarmuutta.

On täysin eri asia jos joku italialainen, jolla on omat kontaktinsa, tarjoaa erikokoisia määriä sesonkituotetta muiden tuotteidensa ohella.
Siitä ei kannata vetää johtopäätöstä että tatteihin kannattaa täällä Suomessa keskittyä niin että siitä elantonsa vakaasti saisi.

"Lehto toteaa, että esim. hän itse sekä sosiaalijohtaja Syrjäläinen ovat syntyneet muualla, eivätkä siksi ole kantaväestöä."

Kerttu Täti


nevahood

Näin metsänomistajille haiskahtaa pahemmalta lopputulokselta kuin hirvituhot... Toivottavasti on opastettu mistä kohdasta niitä kerkkiä saa ottaa.
Suurkiihottaja Runeberg

Tabula Rasa

Quote from: Kerttu Täti on 20.06.2016, 14:31:16
^juu juu. Ei suomalainen pysty, uskon sinua.

Jos menisit samoin arvioimaan matun työkykyä, niin eiköhän rasismituomio tipahda nopeasti. Mutta ilmeisesti ainoastaan suomalaisia saa arvostella.
Hedelmistään puu tunnetaan.

''UPMn Kyselytutkimuksessa 40 prosenttia ei sisäistänyt sitäkään että puu on vessapaperin ja pahvin raaka-aine.''

Tabula Rasa

Minähän päivänä nämä keksivät että matut pelastavat suomen ruokateollisuuden pettua keräämällä?
Hedelmistään puu tunnetaan.

''UPMn Kyselytutkimuksessa 40 prosenttia ei sisäistänyt sitäkään että puu on vessapaperin ja pahvin raaka-aine.''

nollatoleranssi

Quote from: Kerttu Täti on 20.06.2016, 00:05:53
Vähän niinkuin tattien kanssa - ei kukaan  suomalainen viitsinyt tarjota italian markkinoille, niin tarvitaan italialainen organisoimaan homma ja keräämään voitot.

Suomesta myytiin tatteja vuosia ja vuosikymmeniä ennen Dalla Vallea Italiaan. Eli nuo tiedot eivät sinänsä pidä paikkaansa. Mukana oli ainakin muutamia yrityksiä ja suomalaisyrittäjiä.

Toisaalta tattibisnekseen liittyivät isot ongelmat mm. tietoisuuden, keräysajan, säilyvyyden ja kuljetuksen kanssa. Piti olla myös oikeat myyntikanavat paikan päällä. Kasvukausi on melko lyhyt (n. 1-2kk) ja ihmisten tietoisuus oli hyvin vähäistä.

Huhupuheiden mukaan yhdelle yrittäjälle oli käynyt hieman kehnosti näissä bisneksissä. Aluksi hommat olivat sujuneet erinomaisesti, mutta sitten oli jollakin tavalla joutunut petkutetuksi ja ryöstetyksi Italiassa. Tämän seurauksena menikin pari vuotta saada toiminta uudestaan jaloilleen. Myöhemmin taisi myydä bisneksen Dalla Vallelle.

Dalla Vallen tattimenestykseen suurin syy olivat hyvät suhteet ja myyntikanavat Italiassa. Sai organisoitua toiminnan laajamittaisesti myös Suomeen ja tiedon määrä tateista oli myös kasvanut merkittävästi muutamassa vuodessa. Samoin tunsi entisenä huumekyttänä järjestelmää tarpeeksi hyvin tietääkseen luotettavat kauppakumppanit.  Tähän perustui oikeastaan koko bisnes Suomessa.

QuoteLoreno Dalla Valle toimi aikoinaan Italiassa huumepoliisissa
...
Loreno Dalla Valle, 58, joutui kokemaan painajaismaisia hetkiä Italiassa vuonna 2006. Suomen tattikeisariksi ristitty Loreno Dalla Valle joutui tuolloin ex-yhtiökumppaninsa kidnappaamaksi, kidutettavaksi ja kiristettäväksi.

http://www.seiska.fi/Rikos/Suomalaisfutari-Lauri-Dalla-Vallen-isa-kidnapattiin-kiristysta-ja-kidutusta/1055227

Jos tuonkin tason tyyppi joutuu omassa maassaan rikoksen uhriksi, niin voi ymmärtää bisneksen vaikeuden. Siinä liikkuvat isot rahat ja mafiallakin voi olla näppinsä pelissä.
Kriitikon varjo -blogi
http://kriitikonvarjo.blogspot.fi/

nollatoleranssi

Quote from: Kerttu Täti on 20.06.2016, 08:32:10
Kuusenkerkissäkin olisi potentiaalia ellei juna jo mennyt ja v*ttuilu jäisi vähemmälle.

Näissä kaikissa erikoistuotteissa koivun mahlasta kuusenkärkkiin ja marjoihin on vain se ongelma, että raaka-aineet pitäisi saada halvalla. Sitten voitaisiin myydä isolla voitolla tuotteita brändättyinä terveystuotteina ulkomailla. Siinä on monta muttaa ennen kuin toiminta saadaan kannattavaksi. Eikä hommat suju, jos ei sitä raaka-ainetta saa puoli-ilmaiseksi.
Kriitikon varjo -blogi
http://kriitikonvarjo.blogspot.fi/

nollatoleranssi

QuoteJapanilaisten rakastamasta matsutakesta eli tuoksuvalmuskasta järjestettiin kymmenisen vuotta seminaareja ja sienenkerääjille luvattiin huippusummia. Rummutus oli melkoinen siihen nähden, että kyseessä on oikukas sieni, joka saattaa antaa satoa hyvin harvoin.

http://yle.fi/uutiset/matsutake-sienta_rummutettiin_yli_ayraidensa_suomessa__yritin_varoitella/8965248

Sienibisnekseen ja tatteihin liittyvät aivan samat ongelmat kuin tähän matsutakeen, vaikka se on sienenä arvaamattomampi ja satokaudet vielä harvinaisempia. Tateissakin satokauden määrä vaihtelee ja arvo riippuu täysin siitä, että onko se kerätty n. 1 päivän kuluessa nousukaudella. Hyvät alueet ovat harvinaisia ja vuosittainen tattimäärä jollakin alueella voi olla 1-1000 kiloa täysin vuodesta riippuen. Poimijamäärien pitää olla laajoja ja kylmäketjun osto-myyntipisteineen ja kerääjäverkostoineen täytyy toimia erittäin hyvin.

Sienten hinnat eivät ole myöskään nousseet keräämisen suosion myötä, vaan niiden arvo on nykyisin samaa mitä aiemmin kun kerääjiä ei ollut ollenkaan. Silloin homma saattoi vielä kannattaa, nykyisin hyvin harvoille. Voiton kerääkin yleensä ainoastaan välittäjä.

Jos tuollaista bisnestä aloittaisi, niin luultavasti se vaatisi vähintään 200.000€ - 1.000.000€:a.
Kriitikon varjo -blogi
http://kriitikonvarjo.blogspot.fi/

Kyklooppi

Ihmisjäte.

koli

Quote from: Kyklooppi on 21.06.2016, 00:17:20
Odottakaas kun marjat kypsyvät.

Matut ovat päässeet kypsän Marjan makuun jo SPR:n vokeissa.
Mörökölli

dothefake

Matut kiertelevät toukokuussa alakoulun lähistöllä ja tokaisevat: aijai kun tukee marjaa.
"Oma kansa ensin" -ajattelu on vahingollista.
-Tytti Tuppurainen

koli

Mörökölli

CaptainNuiva

Tässä kuusenkerkän keräämisessä on ongelma ja se on iso mutta sama koskee montaa muutakin duunia tässä maassa.
Meillä on varaa tukea ja maksaa sitä että palkataan onnettomalla palkalla matuja töihin mutta meillä ei ole varaa siihen että systeemi teksi mahdolliseksi sen että omien kansalaisten kannattaisi tehdä näitä töitä.
Tämä maa alkaa olla todella pahasti byrokratia nimisen syöpäkasvaimen sairastuttama mutta ei kun mitä, sama meno vaan jatkuu ja pahenee.
Ja vielä kehtaavat politiikot ihmetellä ja haikailla talouskasvun perään sekä äimistellä valtion velkaantumista..
"Lehto toteaa, että esim. hän itse sekä sosiaalijohtaja Syrjäläinen ovat syntyneet muualla, eivätkä siksi ole kantaväestöä."